tromaktiko: Τσίπρας από το Καστελλόριζο: "Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν φοβάται κανέναν''

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τσίπρας από το Καστελλόριζο: "Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν φοβάται κανέναν''



Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας...
Παύλο Πολάκη προσγειώθηκε στο Καστελόριζο λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (17/04/2018).

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Είναι μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Καστελλόριζο, που μπορεί να βρίσκεται πολλά μιλιά στην πρωτεύουσα της χώρας, όμως διαπίστωσα ότι εδώ χτυπάει δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.
Η Κυρά της Ρω κράτησε ψηλά τη σημαία και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους Έλληνες όπου γης.

Ο τόπος αυτός αδίκως συνδέθηκε με την έναρξη των δύσκολων χρόνων του Μνημονίου. Η Ελλάδα καταφέρνει και στέκεται όρθια. Έτσι και σήμερα, έπειτα από 8 χρόνια από τότε που η Ελλάδα μάθαινε τα κακά μαντάτα των Μνημονίων, από αυτόν εδώ τον τόπο η Ελλάδα μαθαίνει ότι πλέον αφήνει πίσω της τα δύσκολα.

Βαδίζουμε πλέον σε πιο ήρεμα νερά και μπορούμε πλέον να σχεδιάσουμε το ταξίδι με πυξίδα την δυνατότητες και το μέλλον του τόπου

Δεν έχω έρθει εδώ για να κάνω κάποιο διάγγελμα, να κλέψω για επικοινωνιακούς λόγους και να φτιασιδώσω κάτι όμορφο. Έρχομαι για να εγκαινιάσω κάτι ουσιαστικό, τις δύο μονάδες αφαλάτωσης, που θα καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες ύδρευσης που έχει το Καστελλόριζο.
Στα υπόλοιπα έργα εντάσσονται η ανάδειξη της παραλιακής ζώνης αλλά και τα εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν στο παραλιακό χώρο του νησιού.

Έχουμε έγνοια να στηρίξουμε αυτό τον ακριτικό τόπο, να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για τους μόνιμους κατοίκους που διαβιούν εδώ. Κάθε πράξη ενίσχυσης του όμορφου τόπου σας εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αναφορά στα ελληνοτουρκικά: Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε προκλητικές συμπεριφορές. Θέλω να περάσω από αυτό τον τόπο: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κάνεναν. Η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ' άκρη σε άκρη τούτης της χώρας, τα σύνορα της οποίας είναι δεδομένα από τις διεθνείς συνθήκες. Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή γης από το Καστελλόριζο ως τους Οθωνούς κι από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο.

Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει. Η Ελλάδα υπερασπίζεται αξίες διαχρονικά και αυτές τις αξίες θα τις υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος και το λέω με αίσθημα φιλίας προς τους γείτονές μας. Τούτη την ώρα θα έπρεπε να συζητάμε πως θα αναπτύξουμε οι δύο πλευρές τον Τουρισμό και το Εμπόριο.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!