Συστατικά
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 γλυκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας βούτυρο
500 gr λευκόσαρκα μανιτάρια σε φέτες
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/4 κ. γλυκού πιπέρι
1 1/2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2 κ. σούπας βαλσαμικό κύδι
1 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κ. σούπας σόγια σος
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Τρόπος μαγειρέματος
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια να σοταριστούν για περίπου τρία λεπτά.
Πρόσθεσε δύο κουταλιές βούτυρο, ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και ρίξε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο.
Σοτάρισέ τα ανακατεύοντας τακτικά για περίπου τέσσερα λεπτά και χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
Πρόσθεσε το βαλσαμικό, τη ζάχαρη, τη σόγια και το σκόρδο και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν τα υγρά σαν ελαφρύ σιρόπι, για περίπου οκτώ λεπτά.
Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει και να γυαλίσουν τα μανιτάρια.
Πηγή