tromaktiko: Οι Έλληνες σταρ, οι δύσκολες στιγμές τους και η πίστη τους στον Θεό...

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Οι Έλληνες σταρ, οι δύσκολες στιγμές τους και η πίστη τους στον Θεό...



Μπορεί η ζωή τους να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται...


Αρκετοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz έχουν περάσει δύσκολες στιγμές και ανέβηκαν τον δικό του Γολγοθά. Κάποιοι άλλοι το έχουν ξεπεράσει και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να το ξεπεράσουν. Αποτέλεσμα αυτού, να έρθουν πιο κοντά στον Θεό και η πίστη τους να δυναμώσει.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του Ηλία Βρεττού. Ο τραγουδιστής σώθηκε από θαύμα από το τροχαίο ατύχημα που είχε και μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις αναρρώνει στο σπίτι του. Η πίστη του στο Θεό δυνάμωσε και μας το δείχνει συνέχεια μέσα από τα social media. Προστάτιδα του είναι η Αγία Φιλοθέη καθώς μετά το τροχαίο είπε στον πατέρα του: «Η Αγία Φιλοθέη με έσωσε, πατέρα».

Η δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη πρόσφατα πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία της. Η διάγνωση ότι έχει όγκο στο κεφάλι δυνάμωσε την πίστη της. «Το λέω και ανατριχιάζω. Όταν ήμουν στο χειρουργείο και ήμουν κοιμισμένη, είδα μια μορφή, είδαν έναν νέο άνθρωπο, έλαμπε το πρόσωπο του και κατάλαβα ότι ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Και ήξερα ότι ήταν όλα καλά. Μετά από δυο μέρες που περπάτησα, βγήκα στο διάδρομο του νοσοκομείου να περπατήσω με τη βοήθεια της μαμάς μου και όπως γυρνάω το κεφάλι μου, βλέπω μια εικόνα και λέω στη μαμά μου «ποιος είναι;» και μου είπε ότι ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Θα πάω στο μοναστήρι. Εγώ το είδα. Εγώ το έζησα το θαύμα» είχε πει στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Η Ελένη Μενεγάκη είναι κοντά στον Θεό αλλά η πίστη της δυνάμωσε όταν θέλησε να γίνει μητέρα για τέταρτη φορά. Η παρουσιάστρια επισκέπτεται συχνά την Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο και εκεί έχει βαφτίσει την κόρη της Μαρίνα.

Η Γωγώ Μαστροκώστα μετά τον ερχομό της κόρης της, ενημερώθηκε από τους γιατρούς πως πρέπει σύντομα να κάνει χειρουργείο για ν’ αντιμετωπίσει τον καρκίνο που είχε εμφανιστεί στο στήθος της. Τότε, το μόνο που ήθελε είναι να βρεθεί κοντά στον Θεό και να προσευχηθεί. Εκείνη την περίοδο ενημερώθηκε για τα θαύματα που έχουν γίνει στο Μοναστήρι του Παναρμίτη στη Σύμη και από τότε το επισκέπτεται πολύ συχνά.

Η Μαρινέλλα κάθε χρονο, Μεγάλη Πέμπτη βρίσκεται στο Λουτράκι στο μοναστήρι του Όσιου Ποτάπιου και βοηθάει στον στολισμό. Η τραγουδίστρια έχει τον Άγιο για προστάτη της οικογένειας της. Πριν αρκετά χρόνια είχε αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της και προσευχήθηκε στον Όσιο Ποτάπιο για να το ξεπεράσει.

Τέλος, και η Ειρήνη Μερκούρη έχει τον δικό της Άγιο προστάτη.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Άγιο Δαυίδ και συχνά επισκέπτεται μοναστήρια που είναι αφιερωμένα σε εκείνον. Το 2012 είχε ένα πρόβλημα υγείας και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου – όπως είχε πει η ίδια- είχε δει τον άγιο και της είπε πως όλα θα πάνε καλά. «Πιστεύω ότι με έσωσε η πίστη μου. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά επίπεδα πίστης στο πως πλησιάζει στο Θεό»
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!