tromaktiko: Μπακαλιάρος με σπαράγγια, κρεμμυδάκι και μαϊντανό

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Μπακαλιάρος με σπαράγγια, κρεμμυδάκι και μαϊντανό



Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
Εκμεταλλευόμαστε τα σπαράγγια που τώρα είναι...
στην καλύτερη τους εποχή και φτιάχνουμε ένα σπέσιαλ ψαράκι στο φούρνο.

Υλικά

1.500 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα (ή πέρκα, γλαυκός κ.λπ.)
350 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα. Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 πατάτες, σε ροδέλες 1 εκ.
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
ο χυμός από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας για το σοτάρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Τα προσθέτουμε στο ταψί, βάζουμε και το ψάρι και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!