tromaktiko: Eurogroup LIVE: Καλά μηνύματα για την Ελλάδα στις πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Eurogroup LIVE: Καλά μηνύματα για την Ελλάδα στις πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων



Χαμόγελα και θετικές αναφορές για το ελληνικό ζήτημα σημειώθηκαν κατά την προσέλευση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης..
και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο άτυπο Eurogroup που διεξάγεται την Παρασκευή (27/04/2018) στη Σόφια της Βουλγαρίας. Στο «κυρίως πιάτο» των δηλώσεων το θέμα της μεταμνημονιακής εποπτείας όσο και η ελάφρυνση του χρέους.

Δείτε LIVE εικόνα από τα άτυπο Eurogroup που διεξάγεται στη Σόφια
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση ανέφερε πως υπάρχουν θετικά σημάδια για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας μας.

«Σήμερα θα εστιάσουμε στο τέλος του προγράμματος της Ελλάδος και οι θεσμοί θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις», είπε και προσέθεσε πως στο επίκεντρο θα βρεθεί το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο Έλληνας υπουργός θα παρουσιάσει το μοντέλο ανάπτυξης που η Ελλάδα επιθυμεί να εφαρμόσει μετά το τέλος του προγράμματος, που αποτελεί κλειδί για το μέλλον, όπως επίσης και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ο Σεντένο.

Εύσημα για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος και τα ψηλά πρωτογενή πλάσματα απέδωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβοσί ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να σχεδιασθεί με προσοχή η μετάμνημονιακή πορεία της Ελλάδος.

Αρχικά ο Επίτροπος ανέφερε πως αγωνίζεται ήδη από το 2012 για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δήλωσε πως θα είναι πολύ χαρούμενος τη μέρα που θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα καθώς θα είναι η απόδειξη για την Ευρώπη πως ότι η κρίση είναι πλέον πίσω μας.

Στο σημείο αυτό ο Επίτροπος Μοσκοβοσί είπε πως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένας κατάλληλος μηχανισμός παρακολούθησης της Ελλάδος μετά το πρόγραμμα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε από την πλευρά του πως το Eurogroup του Ιουνίου είναι κρίσιμο καταληκτικό ορόσημο. «Πάμε για αποφάσεις τον Ιούνιο και δεν έχουμε καιρό να χάσουμε. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, πρέπει να έχουμε λύσεις τόσο για το τι θα ακολουθήσει του τέλους του προγράμματος όσο και για το χρέος», είπε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!