tromaktiko: Δυσκολίες στο συμβόλαιο των Gowind 2500 των ΗΑΕ, τέσσερα σκάφη για την Αργεντινή

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Δυσκολίες στο συμβόλαιο των Gowind 2500 των ΗΑΕ, τέσσερα σκάφη για την Αργεντινή



Μπορεί τον προηγούμενο Νοέμβριο ο Γάλλος πρόεδρος... Εμμανουέλ Μακρόν να ανακοίνωσε την πώληση δύο κορβετών Gowind 2500 στα ΗΑΕ, αλλά οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει την προμήθεια.

Τα ΗΑΕ επιθυμούν την αγορά 2+2 Gowind 2500 στη ναυπήγηση των οποίων θα αναλάβει σημαντικό ρόλο η ADSB, κάτω από την αιγίδα της Emirates Defence Industries Company (EDIC). Η EDIC είναι υπεύθυνη για το σύνολο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας των ΗΑΕ. Η αραβική πλευρά επιδιώκει να εγκαταστήσει στα σκάφη αμερικανικά οπλικά συστήματα και το ΚΔΜ Tacticos έναντι του Setis, που φέρουν οι αιγυπτιακές Gowind 2500.



Οι καλές ειδήσεις όμως για τη Naval Group έρχονται από τη Λατινική Αμερική. Με βάση την εφημερίδα «La Tribune», το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής έχει εγκρίνει την αρχική συμφωνία για την αγορά τεσσάρων υπεράκτιων περιπολικών σκαφών OPV 90 Gowind, όμοια με το L’ Adroit. 

Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται θα φθάσει τα €300 εκατομμύρια. Η Naval Group συνεχίζει, τέλος, την πίεση για την εξάσκηση της option για δύο νέες Gowind 2500 από την Αίγυπτο. Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, η Αίγυπτος θα καταλήξει να επιχειρεί έξι σκάφη του τύπου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!