tromaktiko: Ο "μυστικός τάφος" της Νταϊάνα – Τελικά πού θάφτηκε η πριγκίπισσα... [photo]

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο "μυστικός τάφος" της Νταϊάνα – Τελικά πού θάφτηκε η πριγκίπισσα... [photo]



Η Νταϊάνα, η θλιμμένη πριγκίπισσα της Αγγλίας που λατρευόταν από εκατομμύρια ανθρώπους σε...
όλο τον κόσμο, πέθανε πριν 20 χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα, ωστόσο ακόμα και τώρα η ζωή αλλά και ο θάνατός της εξακολουθούν να απασχολούν τον Τύπο.

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997, όταν η «θλιμμένη πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούσαν, σκοτώθηκε σε τραγικό τροχαίο σε μία υπόγεια διάβαση στο Παρίσι.

Εκατομμύρια Λονδρέζοι πενθούσαν το χαμό της όμορφης πριγκίπισσας, η κηδεία της έγινε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια το φέρετρο μεταφέρθηκε στο Άλθορπ, όπου έγινε η ταφή στο κτήμα της οικογένειας Σπένσερ.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, κυκλοφορούσε στη Βρετανία η φήμη πως η σορός της δεν τάφηκε ποτέ στο οικογενειακό κτήμα, αλλά μεταφέρθηκε στο οικογενειακό παρεκκλήσι των Σπένσερ, στο Νόρθαντς, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα.


Οι φήμες όμως φούντωσαν ξανά λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο παρεκκλήσι. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν αισθητήρες στην οροφή και στο πάτωμα της κρύπτης, ενώ υπάρχει πινακίδα που προειδοποιεί ότι ο «χώρος παρακολουθείται», αλλά και αφίσες που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως παρακολουθούνται από ειδικά συστήματα.

Ο αδελφός της πριγκίπισσας έκανε μάλιστα γνωστό ότι τέσσερις φορές, μέσα στα 20 χρόνια από το θάνατό της, έχουν επιχειρήσει άγνωστοι να διανοίξουν τον τάφο, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!