tromaktiko: 8 λόγοι για να πίνουμε νερό

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

8 λόγοι για να πίνουμε νερό



Χρειάζεται να πίνουμε άφθονο νερό μέσα στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους...
πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό όλο τον χρόνο και ακόμη περισσότερο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Και όπως θα διαπιστώστε το νεράκι βοηθά τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά μας.

1. Βοηθά να χάσετε βάρος
Είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για τη δίαιτα! Το νερό είναι ένα ισχυρό όπλο στον «πόλεμο» εναντίον των παραπανίσιων κιλών. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί αντικαθιστά ποτά με πολλές θερμίδες, όπως τη σόδα, τους χυμούς και το αλκοόλ, ενώ το ίδιο δεν έχει ούτε μία!

2. Είναι ευεργετικό για το δέρμα
Το νερό ενυδατώνει και καθαρίζει και το δέρμα μας, γι’ αυτό και συχνά οι άνθρωποι παρατηρούν ότι όταν πίνουν αρκετό νερό, το δέρμα του προσώπου τους είναι πιο λαμπερό. Οι επιδράσεις για να είναι ορατές, θα πρέπει να πίνετε σταθερά 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα για πάνω από μία εβδομάδα.

3. Σημαντική πηγή ενέργειας
Η αφυδάτωση – ακόμα και η ήπια – μπορεί να σας εξασθενίσει και να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι. Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να σας προκαλέσει κούραση, αδυναμία των μυών, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα.

4. Καθαρίζει τον οργανισμό
Το σώμα με τη βοήθεια του νερού απομακρύνει αποτελεσματικότερα και γρηγορότερα τις τοξίνες.

5. Κάνει καλό στην καρδιά
Το να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πίνουν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, έχουν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που πίνουν λιγότερο από δύο ποτήρια.

6. Θεραπεύει τους πονοκεφάλους
Ένα άλλο σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι οι πονοκέφαλοι. Στην πραγματικότητα, συχνά όταν έχετε πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Φυσικά, τα αίτια που τον προκαλούν είναι πολλά, αλλά η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

7. Βοηθάει στα προβλήματα χώνεψης
Χρειαζόμαστε αρκετή ποσότητα νερού για να χωνέψουμε σωστά την τροφή, ενώ ταυτόχρονα καταπραϋνει τις ξινίλες στο στομάχι, ενώ σε συνδυασμό με τις ίνες μπορεί να θεραπεύσει και τη δυσκοιλιότητα, πρόβλημα που συχνά σχετίζεται με την αφυδάτωση.

8. Βοηθά να γυμνάζεστε καλύτερα
Η αφυδάτωση μπορεί να εμποδίσει σφόδρα την αθλητική σας δραστηριότητα, να σας κάνει πιο αργοκίνητους και να σας είναι δύσκολο να σηκώσετε βάρη. Η άσκηση απαιτεί επιπλέον νερό, επομένως, βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή.
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!