tromaktiko: 960 εκατ. λίρες για την ναυπήγηση των SSBN Dreadnought του Βασιλικού Ναυτικού

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

960 εκατ. λίρες για την ναυπήγηση των SSBN Dreadnought του Βασιλικού Ναυτικού



Περισσότερα χρήματα πρόκειται να δαπανήσει άμεσα η Βρετανία για...
την ναυπήγηση των τεσσάρων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Dreadnought του Βασιλικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα 960 εκατ. λίρες Αγγλίας πρόκειται να δαπανήσει άμεσα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας για την πρόοδο του ναυπηγικού προγράμματος των υποβρυχίων Dreadnought.


Από το ποσό αυτό τα 900 εκατ. λίρες θα δοθούν στην εταιρεία BAE Systems η οποία έχει αναλάβει τη σχεδίαση την ανάπτυξη και την ναυπήγηση των τεσσάρων υποβρυχίων, ενώ 60 εκατ. λίρες θα λάβει η εταιρεία Rolls-Royce για την ανάπτυξη του πυρηνικού αντιδραστήρα που θα εξοπλίσει τα υποβρύχια.

Αυτή την περίοδο η BAE Systems συνεχίζει την σχεδίαση και την ναυπήγηση του πρώτου υποβρυχίου και σύντομα θα ξεκινήσει την ναυπήγηση του δεύτερου. Εκτός από τις παραπάνω δαπάνες το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την κατασκευή νέων υποδομών στις οποίες τα υποβρύχια θα ναυπηγηθούν.

Μεταξύ αυτών είναι η κατασκευή του νέου υπόστεγου αξίας 100 εκατ. λιρών στο ναυπηγείο της BAE Systems στην πόλη Barrow-in-Furness στην επαρχία της Cumbria.

Για τον καλύτερο συντονισμό του ναυπηγικού προγράμματος υποβρυχίων του Βασιλικού Ναυτικού το οποίο εκτός από τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Dreadnought περιλαμβάνει και την ναυπήγηση του έβδομου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσης Astute με το όνομα HMS Agincourt αξίας 1,5 δις λιρών Αγγλίας το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ίδρυσε πρόσφατα την Υπηρεσία Παράδοσης Υποβρυχίων.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!