Ένα πιάτο, που συνδυάζει τη νοστιμιά του λάχανου με τα οφέλη της κινόας...
Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν σαλάτα, σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό για μεζέ. Πολύ ελαφρύ, πολύ υγιεινό και ιδιαίτερα ωφέλιμο!
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την κινόα σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό, για 2'.
Την αφήνουμε να στραγγίξει και τη βάζουμε σε κατσαρόλα, με 2 φλ. νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό της (περίπου 10-15'). Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ενδιάμεσο, κόβουμε ζουλιέν την πιπεριά και το καρότο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τη ντομάτα.
Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο νερό, τόσο όσο για να σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Μετά από 5', βάζουμε την πιπεριά και το καρότο και τα σοτάρουμε κι αυτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάχανο και τα 2 φλ. ζωμό ή νερό. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε να μας γίνει το λάχανο.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κινόα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε, προσθέτοντας στο πιάτο λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Υλικά
1 φλ. κινόα
4 φλ. λάχανο
1 ντομάτα
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Πηγή