tromaktiko: Ταξίδι σε δέκα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ταξίδι σε δέκα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου



Ανάμεσά τους βρίσκουμε και δύο ελληνικά, τη Σαντορίνη και... τους Παξούς, σύμφωνα με το island.com, και ταξιδεύουμε νοεράσε κρυστάλλινα νερά και νησιώτικα τοπία.

Το νησί του Τζέιμς Μποντ, Νότια Ταϊλάνδη
Στα σμαραγδένια νερά του Phang Nga Bay, το νησί του Τζέιμς Μποντ, ή αλλιώς Koh Tapu, κέρδισε τη φήμη του από την εμφάνισή του σε δύο 007 ταινίες: «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι» (1974) και «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» (1997). Μυσικές λίμνες, θαλάσσιες σπηλιές, πλωτά χωριά, όλα «παίζουν» σε αυτό το νησί.


Capri, Ιταλία
Φημίζεται για την Blue Grotto, τη θαλάσσια σπηλιά με το υπέροχο μπλε χρώμα και αποτελεί μόλις ένα από τα πολλά αξιοθέατα του νησιού. Αξίζει να σκαρφαλώσετε στα ερείπια της βίλας Jovis του Αυτοκράτορα Τιβέριου, για θέα που δεν θα ξεχάσετε εύκολα.


Palawan, Φιλιππίνες
Είναι το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων κι εκτός του «τίτλου» του το «ομορφότερο νησί του κόσμου», διαθέτει και διάφορα τεχνουργήματα που οι ρίζες τους φτάνουν 50 χιλιάδες χρόνια πίσω. Ακόμη, εκεί βρίσκεται ο υπόγειος ποταμόςPuerto Princesa, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και είναι ένα από τα 7 θαύματα της Φύσης. Με μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα, ο Puerto Princesa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υπόγειος ποταμός στον κόσμο και ο μεγαλύτερος της Ασίας.


Bali, Ινδονησία
Εξωτικός προορισμός για όσους αγαπούν τα τροπικά μέρη και τις ιδιαίτερες παραλίες, όπως τη Nusa Dua, τη Seminyak και την Jimbaran Bay. Στο νησί θα βρείτε επίσης τεράστιες φυτείες ρυζιού, ιερά δάση, αρχαία μνημεία και 10 χιλιάδες ναούς, όπως τον θαλάσσιο ναό Uluwatu και τον Pura Empul.


Kauai, Χαβάη
Είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στη Χαβάη και φημίζεται για την παραλία Poipu, μια από τις καλύτερες της Αμερικής. Χαρακτηρίζεται από ποτάμια, δάση, καταρράκτες και παράλληλα αποτελεί ένα από τα πλέον βροχερά μέρη του κόσμου. Οι καταρράκτες Wailua, πάντως, είναι αυτοί που βλέπουμε στα opening credits του Fantasy Island.


Bora Bora, νησιά Ταϊτής
Εδώ βλέπει κάποιος κάθε απόχρωση του μπλε να ξετυλίγεται μπροστά του, στη λίμνη γνωστή και ως «Κόσμημα των Νότιων Θαλασσών». Η πράσινη, ηφαιστειακή κορυφή του είναι το όρος Otemanu, απ’ όπου σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους, ο θεός κατέβηκε στο νησί με ένα ουράνιο τόξο. Την εικόνα του νησιού ολοκληρώνουν χορεύτριες με φούστες από γρασίδι και εξωτικά υποθαλάσσια bungalow που χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία.


Σεϋχέλλες, Ινδικός Ωκεανός
Με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο, 115 εξωτικά νησιά κι ένα τραγούδι που έχει αφήσει… ιστορία, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σεϋχελλών στον ινδικό ωκεανό, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο που όλοι θα θέλαμε να επισκεφτούμε. Οι Σεϋχέλλες θα σας συνεπάρουν με τον φιλόξενο λαό τους, τα συγκλονιστικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και τις λευκές αμμουδιές τους. Τα θέρετρα που θα βρείτε εκεί, προσφέρουν υψηλά standards διαμονής, παροχών και service, αλλά και εξασφαλίζουν την προστασία των ενδημικών ζώων και πουλιών, της υποβρύχιας ζωής και των δασών.


Σαντορίνη
Αποτελεί ονειρεμένο προορισμό των τουριστών από όλο τον κόσμο, χάρη στο λευκό της νησιώτικο χρώμα, το ηλιόβασίλεμά της και τις μαύρες, κόκκινες και λευκές παραλίες της. Η θέα στο Αιγαίο είναι ιδιαίτερη από παντού και το ρομαντικό της τοπίο εμπνέει πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο να παντρευτούν και να κάνουν ταξίδι του μέλιτος εκεί.


Αγία Λουκία, Καραϊβική
Μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής στα σύνορα του Ατλαντικού ωκεανού, έχει κερδίσει τον τίτλο «Ελένη της Δύσης», παρομοιάζοντας έτσι τις μεταπτώσεις του νησιού πότε στους Άγγλους και πότε στους Γάλλους. Δύο όρη (ηφαιστειακοί κώνοι), τα Pitons (Μεγάλο Πιτόν και Μικρό Πιτόν), αποτελούν το διασημότερο αξιοθέατο της χώρας και έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, το έτος 2004, προσθέτοντας κάτι παραπάνω στις ζούγκλες, τις αμμώδεις παραλίες, τα λουτρά και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού. Το πιο διάσημο θέρετρο είναι το βουνό Jade, το οποίο από μόνο του αποτελεί αρχιτεκτονικό θαύμα και αξίζει να το δείτε από κοντά.


Παξοί
Το μικρό, αλλά ένα από τα πιο λαμπερά στολίδια του Ιονίου, οι Παξοi, μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές σε παραμύθι με υπέροχη αρχή, μέση και τέλος. Μπορεί να είναι «μικροί στο μάτι», απαρτίζοντας μια μικρή κουκίδα στα νησιά του Ιονίου, στην πραγματικότητα όμως διαθέτουν μεγαλείο που προσφέρεται μάλιστα χωρίς να σας φάνε οι δρόμοι και τα χιλιόμετρα. Ο Γάιος, η πρωτεύουσα του νησιού, όπως και όλο το νησί, χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια, ενώ οι παραλίες με τα πράσινα κρυστάλλινα νερά και τα βότσαλα είναι πολύ ιδιαίτερες. Το θαύμα, όμως, βρίσκεται στους Αντίπαξους και τις τιρκουάζ παραλίες του, που μοιάζουν σαν… επεξεργασμένη φωτογραφία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!