tromaktiko: Θρησκευτικοί ηγέτες και διπλωματική κοινότητα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Θρησκευτικοί ηγέτες και διπλωματική κοινότητα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου



Μία ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση έλαβε χώρα την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στην...
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, παρέθεσε γεύμα σε όλη τη ξένη διπλωματία που βρίσκεται στην Κύπρο, με την παρουσία των λοιπών θρησκευτικών ηγετών που βρίσκονται στο νησί μας.

Στο φιλικό αυτό γεύμα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων από πλευράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, καθώς και ο Μουφτής Ταλίπ Αταλάι, ο Αρμένιος Αρχιεπίσκοπος Khoren Doghramadjian, ο Λατίνος Πατριαρχικός Βικάριος Jerzy Kraj και ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Yousef Soueif συνοδευόμενος από τον π. Ibrahim Khita.

Εκ μέρους της διπλωματικής κοινότητας του νησιού μας παρευρέθηκαν πέραν των 30 πρέσβεων, οι ύπατοι αρμοστές Αυστραλίας, Ινδίας και Ηνωμένου Βασιλείου, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και η κ. Salpy Eskidjian Weiderud, Διευθύντρια του γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.

Σημειωτέον ότι η αφορμή για τη σημερινή συνάντηση δόθηκε όταν η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο, Anna Olsson Vrang, και το γραφείο για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό φιλοξένησαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 την πρώτη συνάντηση όλων των πρέσβεων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών, με έδρα την Κύπρο, με τους πέντε θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!