tromaktiko: Η συγχρονικότητα είναι ο τρόπος του Θεού να παραμένει ανώνυμος

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η συγχρονικότητα είναι ο τρόπος του Θεού να παραμένει ανώνυμος



«Αυτός που ζει τη ζωή του λες και είναι ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στον...
πλανήτη – συμπεριφορά πραγματικά σπουδαία – είναι κάποιος που όχι μόνο έχει τεράστιο αυτοσεβασμό, αλλά και κάποιος που τρέφει βαθιά εκτίμηση για τη δύναμη της φύσης που τον δημιούργησε».

Γίνεται πολύς λόγος στις μέρες μας σχετικά με το «να ζεις τη στιγμή» και να «γεύεσαι το τώρα». Μη με παρεξηγείς, αυτού του είδους οι ιδέες είναι ουσιαστικές για να ζεις καλά. Πιστεύω σε αυτές και τις ασπάζομαι πλήρως. Με έχεις ακούσει μάλιστα να λέω τέτοια πράγματα στο σύντομο διάστημα που είμαστε μαζί.

Σε όλα όμως θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και δεν υπάρχει απολύτως κανένα λάθος, όταν βρίσκεις χρόνο για να προσπαθήσεις να φτάσεις στα άστρα και να αφήσεις τα ταλέντα σου να λάμψουν με έναν μεγαλειώδη τρόπο.

Μάλιστα, όταν θέτεις μεγάλους στόχους και κυνηγάς μεγάλα όνειρα, εμπλέκεσαι σε μια τεράστια δημιουργική πράξη. Χρησιμοποιείς τη φαντασία και τις ικανότητές σου για να χτίσεις κάτι υπέροχο. Αυτή είναι η δημιουργικότητα σε δράση».

«Ωραία ιδέα. Ποτέ δεν σκέφτηκα πραγματικά ως δημιουργική πράξη το κυνήγι των στόχων που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για μένα. Είναι όμως σωστά; Σημαίνει να δημιουργείς από το τίποτα κάτι περισσότερο από την αρχική ιδέα.

Η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης ή η κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος στην αγορά ή το κυνήγι ενός αληθινού πάθους δεν έχει καμία διαφορά από αυτό που κάνει ένας καλλιτέχνης, καθώς μεταμορφώνει το όραμά του σε ένα όμορφο έργο τέχνης».

«Ναι. Και καθώς δημιουργούμε τις ζωές των ονείρων μας, μάντεψε ποιον έχουμε ως πρότυπο».

«Δεν έχω ιδέα».

«Έχουμε ως πρότυπο την άπειρη ισχυρή δύναμη που δημιούργησε ολόκληρο τον κόσμο. Πες αυτή τη δύναμη «Θεό», «Σύμπαν» ή «Φύση» – η ετικέτα που της βάζεις είναι απλώς μια λέξη και δεν θέλω να κολλάω σε ταμπέλες. Το θέμα είναι πως, όταν κυνηγάς αυτό που θέλεις με αγάπη και άγριο αυθορμητισμό, συνδέεσαι με την ενέργεια που δημιούργησε τα αστέρια και τους ωκεανούς.

Ένα είδος μαγείας αρχίζει να εισέρχεται στη ζωή σου και συμβαίνουν πράγματα που αποτελούν πρόκληση για την αντίληψή σου. Σημάδια αρχίζουν να εμφανίζονται, υποδεικνύοντας ότι βρίσκεσαι στο σωστό μονοπάτι.

Οδηγείς επιστρέφοντας στο σπίτι και περνάς δέκα πράσινα φανάρια στη σειρά, ακριβώς τη στιγμή που αναρωτιέσαι αν το πρόσωπο που του ζήτησες να βγείτε ραντεβού, αφού πρώτα επιστράτευσες όλο σου το κουράγιο, είναι το σωστό για σένα. Ή η ιδανική λύση για ένα δύσκολο πρόβλημα εμφανίζεται σε ένα βιβλίο που απλώς έτυχε να επιλέξεις, καθισμένος στην αίθουσα αναμονής του οδοντίατρού σου, περιμένοντας για τον καθαρισμό των δοντιών σου.

Πώς λέει εκείνη η παλιά έκφραση; «Η συγχρονικότητα είναι ο τρόπος του Θεού να παραμένει ανώνυμος».

Από το βιβλίο του Robin Sharma «Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου», Διόπτρα
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!