tromaktiko: Τι να κάνεις όταν βαριέσαι

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Τι να κάνεις όταν βαριέσαι



Όλοι έχουμε περάσει κάποια ή κάποιες στιγμές απόλυτα ανιαρές. Στιγμές που απλά δεν θέλαμε να ασχοληθούμε με...
τίποτα και όλα όσα σκεφτόμασταν να κάνουμε φάνταζαν μαρτύριο. Μήπως υπάρχει αντίδοτο για αυτές τις στιγμές;

Για κάποιους, οι στιγμές αυτές μπορεί να διαρκούν περισσότερο ή και να καταλήγουν σε ημέρες και εβδομάδες. Ναι μεν σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία που βαριόμαστε τόσο, από την άλλη όμως μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξουμε την κατάσταση. Ή μήπως όχι, τελικά;

Δοκίμασε να κάνεις κάτι καινούριο! Ίσως σε τέτοιες καταστάσεις είναι πρακτικά δύσκολο να βρούμε έμπνευση σε κάτι ή μια ώθηση για να ξεκινήσουμε, όμως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Αυτό γιατί το νέο δείχνει ελκυστικότερο από κάτι που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε. Ίσως είναι και ο λόγος που μας οδηγεί στο να βαρεθούμε- όταν κάνεις κάτι πολλές φορές, όσο κι αν σου αρέσει, υπάρχει η πιθανότητα να το βαρεθείς. Οπότε, μια νέα δοκιμή από κάτι, μπορεί να αλλάξει και τον τρόπο που σκέφτεστε.

Ο τρόπος που σκέφτεσαι… Δεν είναι ότι χρήζει αλλαγής, χρειάζεται όμως αναθεώρηση και αναπροσαρμογή. Μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε καινούρια άτομα, ζούμε σε διαφορετικά μέρη. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να γνωρίζουμε νέες και διαφορετικές κουλτούρες και να αποκτούμε νέες εμπειρίες και ενδιαφέροντα. Άρα, είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι χρειάζεται να προσαρμόζουμε τα νέα γνωρίσματα στα ήδη υπάρχοντα και να ανανεώνουμε τον τρόπο σκέψης μας. Αν ακολουθήσουμε αυτή τη συμβουλή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και να μην βαριόμαστε το ίδιο με πριν. Ή, αν έχει γίνει ήδη η «ζημιά», μπορούμε να εξετάσουμε την αιτία της ανιαρότητας και να βρούμε μια ταιριαστή λύση άμεσα.

Σκέψου το μέλλον! Θα αναρωτιέται κανείς γιατί να σκεφτεί κάτι τέτοιο και πως ακριβώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ανιαρών στιγμών. Είναι απλό! Αν σκεφτούμε το μέλλον που θέλουμε να έχουμε, τότε θα μας έρθουν στο μυαλό και οι ενέργειες που χρειάζεται να κάνουμε για να το αποκτήσουμε. Και, όπως είναι ήδη γνωστό, τίποτα δεν χαρίζεται απλόχερα. Για αυτό τον λόγο, μπορεί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Ίσως μια τέτοια σκέψη αποτελέσει την προτροπή που  χρειαζόμασταν για να διώξουμε την ανία από πάνω μας.

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα με τα οποία μπορείς να ασχοληθεί κανείς όταν βαριέται. Από μια απλή χειροτεχνία για να διακοσμήσει το σπίτι, μέχρι και να ξεκινήσει ένα νέο άθλημα. Όλα, όμως, ξεκινάνε από το μυαλό μας- πρώτα χρειάζεται να κάνουμε εκεί το βήμα!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!