tromaktiko: Πάρκα της Αθήνας: Τα πιο κεντρικά πάρκα της πόλης για τις ανοιξιάτικες βόλτες σας

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πάρκα της Αθήνας: Τα πιο κεντρικά πάρκα της πόλης για τις ανοιξιάτικες βόλτες σας



Μπορεί ο καιρός να έχει γυρίσματα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε πια στο τέλος της άνοιξης...
Επομένως, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι αναμενόμενες, οι ηλιόλουστες ημέρες καλοδεχούμενες και οι μικρές εξορμήσεις με τα παιδιά απαραίτητες! Και μπορεί τα Σαββατοκύριακα να είναι αφιερωμένα στις οικογενειακές επισκέψεις στις κοντινότερες παραλίες, αλλά τι γίνεται τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας;

Όσο φορτωμένο κι αν είναι το καθημερινό πρόγραμμα, τα μικρά σου σίγουρα θα έχουν ανάγκη από μερικές βόλτες! Και κατά πάσα πιθανότητα, την ίδια ανάγκη θα έχεις κι εσύ! Ακόμη και όταν νιώθεις πως η κούραση υπερισχύει, ένα μικρό βήμα είναι αρκετό για να σε χαλαρώσει! Μάζεψε, λοιπόν, τα παιδιά και ετοιμαστείτε για μια βόλτα στο πάρκο! Ποιο πάρκο;

Παρακάτω μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις διάφορες επιλογές που σου προσφέρει η Αθήνα, όταν θέλεις να κάνεις μια “πράσινη” βόλτα στην πόλη με τα παιδιά!

Το πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αυτός ο καταπράσινος χώρος με την τεράστια έκταση και τις μοναδικές εναλλαγές στο φυσικό τοπίο είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στα πρότυπα των μεγάλων πάρκων των ευρωπαϊκών μητροπόλεων! Με έντονη μεσογειακή βλάστηση, αλλά και το υγρό στοιχείο να κάνει αισθητή την παρουσία του χάρη στο κανάλι που εκτείνεται κατά μήκος του Κήπου, το πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές της πόλης.

Ο λόφος του Φιλοπάππου
Στη… σκιά της Ακρόπολης και του Αστεροσκοπείου, αλλά και μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο λόφος είναι ένα απέραντο δάσος, ιδανικό για κάθε εξωτερική δραστηριότητα! Με αρκετές διαφοροποιήσεις στη μορφολογία του, η περιοχή του Φιλοπάππου είναι ό,τι πρέπει για εξερευνήσεις, ποδηλατάδες, πικ- νικ και ατελείωτο παιχνίδι.

Το πάρκο Ελευθερίας
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και urban επιλογές της Αθήνας, αφού βρίσκεται “πάνω” στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σου δίνει την ευκαιρία να ευχαριστηθείς το γκαζόν και τη σκιά των δέντρων στην “καρδιά” της πόλης.


Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής
Και αν η ελεύθερη έκταση του πάρκου Ελευθερίας δεν σε καλύπτει, ακριβώς δίπλα του εκτείνεται ο μεγάλος και “προστατευμένος” κήπος του Μεγάρου! Δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια και γκαζόν για… ξάπλες συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό!

Το άλσος της Νέας Σμύρνης
Ιδανική επιλογή για πικ- νικ και μεσημεριανές βόλτες, μιας και η σκιά των δέντρων προσφέρει την πιο δροσερή και χαρούμενη διάθεση! Παιχνίδι, ποδηλατάδες και… γυμναστική συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα του άλσους!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!