tromaktiko: Ουκρανίας Ονούφριος: ''Προσεύχομαι για τους πολιτικούς που παρεμβαίνουν στην Εκκλησία''

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ουκρανίας Ονούφριος: ''Προσεύχομαι για τους πολιτικούς που παρεμβαίνουν στην Εκκλησία''



Του Αιμίλιου Πολυγένη
Μέσω άμβωνος απάντησε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, σχετικά με την...
πρωτοβουλία του Προέδρου και Πολιτικών της Ουκρανίας, σχετικά με το θέμα της αυτοκεφαλίας.

"Καθημερινά με πλησιάζουν άνθρωποι και με ρωτούν τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα με το ζήτημα της Εκκλησίας, αλλά και πρέπει να κάνουν" ανέφερε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Στη συνέχεια ο κ. Ονούφριος πρόσθεσε: "Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας, αλλά θα πω ότι ορισμένοι πολιτικοί, που δεν γνωρίζουν την Εκκλησία και τους Κανόνες της, στην ουσία πολεμούν τον ίδιο τον Χριστό."

"Το μοντέλο που προτείνουν σήμερα οι πολιτικοί θα οδηγήσει σε περιορισμούς την Κανονική Εκκλησία, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι πιστοί να γίνουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας και αυτό είναι θλιβερό" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κιέβου.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανέφερε ότι "με το μοντέλο αυτό, θα είναι δύσκολο για εμάς, αν όχι αδύνατο, να διατηρήσουμε την καθαρότητα της ιερής ορθόδοξης πίστης. Και αν χάσουμε την πίστη μας, τότε χάνουμε την ουσία της ζωής της εκκλησίας....".

"Το καθήκον της Εκκλησίας δεν είναι να επιτύχει οικονομικά ή κοινωνικά οφέλη, αλλά να φέρει τον άνθρωπο στον Χριστό, να φέρει τον άνθρωπο στη σωτηρία, γι' αυτό και εγώ προσεύχομαι για τους πολιτικούς που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας να τους συγχωρέσει ο Θεός" υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ονούφριος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!