tromaktiko: Κότσος - τριαντάφυλλο!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Κότσος - τριαντάφυλλο!



Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου
Είναι ότι πιο όμορφο έχω δει το τελευταίο διάστημα. Το λάτρεψα αμέσως! Το αν μπορώ να το φτιάξω;...
Μεγάλο ερωτηματικό και η απάντηση μάλλον όχι! Αλλά μπορώ να ζητήσω τη βοήθεια μίας φίλης ή της κομμώτριας! Μπορεί όμως, να γίνει το δικό σας αγαπημένο χτένισμα για τη φετινή άνοιξη… Αφήστε που είναι μία θαυμάσια ιδέα για νυφικό χτένισμα!

Μαλλιά βαμμένα στην απόχρωση της φετινής άνοιξης, δηλαδή ροζ! Και ύστερα παραλλαγές που θυμίζουν υπέροχα τριαντάφυλλα! Μία πραγματικά εμπνευσμένη ιδέα που δημιουργείται από μαλλιά που έχουν γίνει πλεξούδες και μετά κότσο. Αυτό το μικρό «θαύμα» είναι ιδέα και δημιουργία της Alison Valsamis, μίας hairstylist με έδρα το Fairfield, CT. Μια μόνο ματιά στον λογαριασμό Instagram της Valsamis, @braidedandblonde, δείχνει μια πληθώρα από απολύτως εντυπωσιακές δημιουργίες για χτενίσματα, αληθινά αριστουργήματα.

Μαλλιά - τριαντάφυλλο! Βασικές οδηγίες

- Θα χωρίσετε τα μαλλιά σας σε 3 κύκλους (σαν στεφάνια). Θα κάνετε 3 πλεξούδες. Την εξωτερική χαλαρή, τη μεσαία λίγο πιο σφιχτή και την κεντρική πολύ σφιχτή.
- Θα ξεκινήσετε να τυλίγετε πρώτα σε σφιχτό «κοτσάκι» την κεντρική και θα τη στερεώσετε με τσιμπιδάκι ή φουρκέτα.
- Στη συνέχεια, σταδιακά γυρνάτε σαν σπείρα μία χαλαρότερη πλεξίδα, τραβώντας μερικές τρίχες από την πλεξούδα για να δώσετε την ψευδαίσθηση των πετάλων λουλουδιών. Στερεώνετε επίσης με τσιμπιδάκια.
- Τέλος, τυλίγετε την πιο χαλαρή εξωτερική πλεξούδα γύρω από την εσωτερική σπείρα μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού να καλύπτεται με ένα πανέμορφο λουλούδι.

Κι ένα ακόμη μυστικό! Πριν φύγετε, ψεκάστε τα μαλλιά σας με το αγαπημένο σας άρωμα και αφήστε μερικά τουφάκια για επιμελώς ατημέλητο δροσερό ανοιξιάτικο λουκ!

Τώρα, αν αναρωτιέστε πόσο επιδέξιες είστε για να το καταφέρετε… Δεν ξέρω να σας πω! Σε τελική ανάλυση, μπορείτε να το δοκιμάσετε στο κομμωτήριό σας!
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!