tromaktiko: Ήταν μόνο θέμα χρόνου: Ο Τοντ Χέινς καταπιάνεται με τον Φρόιντ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ήταν μόνο θέμα χρόνου: Ο Τοντ Χέινς καταπιάνεται με τον Φρόιντ



Μπορεί η τελευταία του ταινία, το περυσινό «Wonderstruck», να άφησε πίσω της μια...
αίσθηση αμηχανίας (κυρίως επειδή, ακολουθώντας το «Carol», δεν ήταν το αριστούργημα που περιμέναμε), αλλά ο Τοντ Χέινς φαίνεται ότι βρίσκεται σ' ένα υπέροχο σημείο της καριέρας του, δουλεύοντας παράλληλα δυο πρότζεκτ που μοιάζουν κομμένα και ραμμένα γι' αυτόν. Το ένα είναι το ντοκιμαντέρ για τους «Velvet Underground», που ανακοίνωσε και επίσημα στις αρχές του χρόνου. Το άλλο, χρειάζεται μεγαλύτερη... ανάλυση.

Ο Χέινς βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Καννών, για την τιμητική διάκριση του φίλου και σταθερού συνεργάτη του, διευθυντή φωτογραφίας Εντουαρντ Λάκμαν. Εκεί, λακωνικά, ανέφερε ότι συνεργάζεται με την Amazon Studios, παραγωγό και του «Wonderstruck», για μια σειρά με θέμα τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Ζίγκμουντ Φρόιντ, του οποίου, άλλωστε, ο σκηνοθέτης είναι φανατικός μελετητής. Στη σειρά, που πιθανότατα θα είναι λίγων επεισοδίων, ο Χέινς θα δουλέψει και πάλι με τον Λάκμαν.

Παρότι δεν είναι, ακόμα, γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ, ο ίδιος ο Τοντ Χέινς είχε μιλήσει γι' αυτό στο παρελθόν, χωρίς τότε ν' αποκαλύπτει το θέμα του: ο σκηνοθέτης είχε αναφέρει ότι ετοιμάζει μια σειρά που «θα επανεξετάζει μια μορφή, που ίσως ξεχνάμε πόσο ριζοσπαστική ήταν στον τρόπο σκέψης της, επειδή έχει ενσωματωθεί τόσο απόλυτα, πια, στον πολιτισμό και την οπτική της σύγχρονης κοινωνίας.» Αυτή θα είναι η δεύτερη μεγάλη δουλειά του Τοντ Χέινς για την τηλεόραση, μετά το αξέχαστο «Mildred Pierce» που σκηνοθέτησε για το HBO.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!