tromaktiko: Πρέπει να πλένεις πιο συχνά τα σεντόνια την άνοιξη και το καλοκαίρι;

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Πρέπει να πλένεις πιο συχνά τα σεντόνια την άνοιξη και το καλοκαίρι;



Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι κάνουμε περισσότερες βόλτες έξω και...
η αλήθεια είναι ότι περνάμε λιγότερες ώρες πάνω από το κρεβάτι μας. Παρόλα αυτά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας συχνότερα απ’ ότι τους χειμερινούς μήνες.

Πρέπει να πλένεις πιο συχνά τα σεντόνια την Άνοιξη και το Καλοκαίρι; Η απάντηση είναι ναι και πιο συγκεκριμένα αφορά τους μήνες από Μάιο έως Οκτώβριο.

Το Καλοκαίρι κάνει ζέστη και όπως είναι φυσικό το σώμα μας ιδρώνει περισσότερο. Κατά συνέπεια τα σεντόνια λερώνονται πιο εύκολα και πρέπει να τα αλλάζουμε πιο συχνά.

Ένας ειδικός μάλιστα αναφέρει ότι περνάμε 56 ώρες την εβδομάδα στα σεντόνια μας, χρόνος που είναι αρκετά μεγάλος. Όσο εμείς κοιμόμαστε συσσωρεύονται διάφοροι μικροοργανισμοί στο κρεβάτι μας, που μόνο καλό δεν κάνουν στην υγεία μας.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια αυτούς τους μήνες;

Ο Jean Calleja από το The Eco Laundry Company αναφέρει ότι τον Χειμώνα, μπορούμε να αλλάζουμε τα σεντόνια κάθε δεύτερη εβδομάδα, αλλά το Καλοκαίρι καλό θα ήταν να τα πλένουμε εβδομαδιαίως, καθώς ιδρώνουμε πολύ περισσότερο.

Οι θήκες μαξιλαριού πρέπει να αντικαθίστανται κάθε εβδομάδα, ανεξάρτητα από την εποχή, ενώ τα καλύμματα του παπλώματος θα πρέπει πάντα να πλένονται κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Για να πλένεις σωστά τα σεντόνια, έρευνα έχει δείξει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς ζεστό νερό, καθώς είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσει τα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Συνιστάται επίσης η χρήση ήπιων υποαλλεργικών, σαπουνιών χωρίς φωσφορικά άλατα και απορρυπαντικό χωρίς χλώριο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!