tromaktiko: Πώς θα αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου;

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πώς θα αφαιρέσεις τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σου;



Η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών ανανεώνει τη διάθεση και το στιλ των γυναικών...
Πολλές φορές, προτιμάμε να βάφουμε τα μαλλιά μας μόνες μας στο σπίτι, ώστε να πετύχουμε 100% το χρώμα που επιθυμούμε.

Τι γίνεται, όμως, όταν σταγόνες βαφής βρεθούν πάνω στο δέρμα μας; Η πρόληψη, και σε αυτή την περίπτωση, είναι το παν. Αν ψάξετε στην αγορά, θα βρείτε προϊοντα (αφαιρετικό βαφής μαλλιών) που ειδικεύονται γι' αυτή τη δουλειά- την αφαίρεση βαφής.

Ωστόσο, το ίδιο χρήσιμα μπορούν να φανούν η βαζελίνη ή το λάδι καρύδας που οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο σπίτι μας. Έτσι, αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να εφαρμόσετε βαζελίνη ή λίγο λαδάκι καρύδας σε όλο το μήκος του δέρματος που συνορεύει με τα μαλλιά, καθώς και στο σημείο που τελειώνουν τα γάντια στα χέρια, για να είστε απολύτως ασφαλείς. Με αυτό τον τρόπο η βαφή θα φύγει γρηγορότερα και ευκολότερα από το δέρμα.

Αν, παρ' όλη την προετοιμασία που έχετε κάνει, κυλίδες βαφής πέσουν στο δέρμα σας, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την αφήσετε να στεγνώσει. Ναι, καλά διαβάσατε. Όταν συμβαίνει αυτό, όλες πανικοβαλόμαστε και τρέχουμε κάτω από τη βρύση να ξεβγάλουμε με σαπούνι τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι hairstylists του εξωτερικού υποστηρίζουν πως είναι καλύτερο να αφήσουμε τη βαφή πάνω στο δέρμα, διότι έτσι θα φύγει ευκολότερα. Αυτό οφείλεται στα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα μας.

Η Stefanie Diaz, διάσημη hairstylist του εξωτερικού, αποκαλύπτει: «Ένας σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι το χρώμα των μαλλιών "αφαιρεί" το χρώμα των μαλλιών. Αποθηκεύστε την ποσότητα της βαφής που περίσσεψε και όταν έρθει η ώρα να λούσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε τη βαφή στα σημεία που έχουν πέσει κυλίδες χρώματος, τρίψτε με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεβγάλτε με νερό και σαπούνι». Σύντομα, το δέρμα σας θα είναι πεντακάθαρο.

Extra tip: Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, αποφύγετε τα προϊόντα με βάση το οινόπνευμα, γιατί πρώτον δεν είναι αποτελεσματικά και έπειτα δεν είναι φιλικά προς το δέρμα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!