tromaktiko: Γρίφος για μέτριους λύτες ο Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Γρίφος για μέτριους λύτες ο Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ



Γράφει ο Tommy T.  Ας αφήσουμε στην άκρη τα παρατράγουδα με τις οπαδικές ανακοινώσεις...
τους άμπαλους πανελίστες των αθλητικών εκπομπών και οτιδήποτε έχει να κάνει με παρασκηνιακές ηλιθιότητες, που οξύνουν τα πνεύματα των φιλάθλων. Φυσικά, θα αναφερθώ και στην προχειρότητα των διοργανωτών, που τρεις ημέρες πριν το ματς, εξακολουθούν να  δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας στο φίλαθλο κοινό, αλλά οκ ''ας πάει και το παλιάμπελο''.
 Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, αναμέτρηση των δύο κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει ως στόχο την κατάκτηση του νταμπλ μετά από 40 χρόνια και ο περσινός κυπελλούχος ΠΑΟΚ, να κλείσει τη πετυχημένη του χρονιά με ένα τίτλο. Επιγραμματικά θα βάλουμε επί τάπητος, τα κυριότερα πλεονεκτήματα και δεδομένα των δύο ομάδων.
Η παράταξη των δύο ομάδων θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου 4-2-3-1, το αγαπημένο και αποτελεσματικό σύστημα των δύο προπονητών. Το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ υπερέχει σε τρεξίματα και ως γνωστό είναι αρκετά συμπαγές στον άξονα. Η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου θα βοηθήσει είτε έρθει από τον πάγκο ως αλλαγή, είτε ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Το γεγονός ότι, η Ένωση στους τελευταίους της αγώνες παρουσιάστηκε ιδιαίτερα χαλαρή δεν πρέπει να προβληματίζει, καθώς οφείλεται στην πρόωρη επίτευξη του στόχου και όχι στη κόπωση που βαυκαλίζονται ορισμένοι ξεσκέπαστοι κουμαρτζήδες. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι πιο αποτελεσματική και πολύ δυνατή στο ψηλό παιχνίδι, με αρκετή φρεσκάδα στα τελευταία παιχνίδια. Ο Πρίγιοβιτς πραγματικά εξελίσσεται σε μεγάλο φορ - στο κουτί είναι κίνδυνος θάνατος για κάθε εστία και δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε πρώτος σκόρερ στη Σούπερλιγκ.
Φοβάται ο Γιάννης το Θεριό και το Θεριό το Γιάννη?? πολλές πιθανότητες συγκεντρώνονται να δούμε αυτό το σενάριο, εάν οι δύο κόουτς επιλέξουν να εξουδετερώσουν τα όπλα του αντιπάλου. Δηλαδή η παρουσία στην ενδεκάδα του Γκάλο ή Λόπεζ ως ακραίοι χαφ-εξτρεμ, είναι φανερό ότι θα αποσκοπούν στον περιορισμό των προωθήσεων του Βιερίνια ή του Μάτος αντίστοιχα. Ενώ στο δικέφαλο του βορρά, εάν προτιμηθεί ο Σάκχοφ στο αρχικό σχήμα αντί του Κάνιας θα έχει ως στόχο, να περιορίσει οποιαδήποτε επιθετική συνεργασία προκύψει κυρίως από τον άξονα του αντιπάλου. Με λίγα λόγια, μια άνοστη ποδοσφαιρική σούπα αναμένοντας το αλατοπίπερο του λάθους εκατέρωθεν.
Καμία ευχή πλέον για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, μπας και αλλάξει το γούρι μετά τα σκηνικά στην Τούμπα και στο Βόλο. Το μόνο θετικό που αξίζει αναφοράς, είναι η εισήγηση της ΚΕΔ για έλευση ξένου διαιτητή, προκειμένου να διευθύνει τον τελικό ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Να τελειώνουμε σιγά σιγά με τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τελικούς, γιατί έρχεται και Μουντιάλ.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!