tromaktiko: Άθλια επίθεση του Ερντογάν στο Χριστιανισμό: Να απαγορεύσετε και την Καινή Διαθήκη

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Άθλια επίθεση του Ερντογάν στο Χριστιανισμό: Να απαγορεύσετε και την Καινή Διαθήκη



Δριμύτατη επίθεση στη Δύση, ξεπερνώντας κάθε όριο ρητορικής μίσους, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος...
δεν δίστασε να κάνει λόγο για απαγόρευση της Καινής Διαθήκης.

Ο «Σουλτάνος» επιδόθηκε σε μια αισχρή επίθεση εναντίον των ιερών κειμένων του Χριστιανισμού και πλέον η προεκλογική του προπαγάνδα του περνά σε άλλο επίπεδο ψηφοθηρίας, καθώς φαίνεται να ιδρώνει από ανησυχία για το λαϊκό αντίκτυπο που έχει ο «Θεσσαλονικάς» αντίπαλός του Μουχαρέμ Ιντζέ, αλλά και η «λύκαινα» Ακσενέρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρό του τις περίπου 300 προσωπικότητες της Γαλλίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα ένα ηχηρό μανιφέστο «εναντίον του νέου αντισημιτισμού», ζητώντας κυρίως να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου.

«Κατ' αρχάς, ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σ' αυτό που είναι για εμάς ιερό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισλαμοσυντηρητικός Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω κείμενο «αχρείο».

Στο μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα Le Parisien, 300 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και τρεις πρώην πρωθυπουργοί, καταγγέλλουν ένα «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία που χαρακτηρίζεται, σύμφωνα μ' αυτούς, από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».

Ζητούν κυρίως «οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για το φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές (...)».

Το κείμενο αυτό, το οποίο φέρει επίσης τις υπογραφές καλλιτεχνών, διανοούμενων και θρησκευτικών προσωπικοτήτων, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία, αλλά και την αγανάκτηση πολλών μουσουλμάνων.



Οι Τούρκοι ηγέτες, οι οποίοι διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, έχουν πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις εναντίον των προσωπικοτήτων που υπέγραψαν αυτό το μανιφέστο.

«Είναι οι ηλίθιοι, οι βάρβαροι (...) του 21ου αιώνα. Είναι η δυτική εκδοχή του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Αναρωτιέμαι: οι υπογράφοντες αυτό το μανιφέστο έχουν διαβάσει τα δικά τους (ιερά) κείμενα;», υπογράμμισε ο Ερντογάν και κατέληξε: «Αν τα είχαν διαβάσει, θα ήθελαν χωρίς αμφιβολία να απαγορεύσουν την Καινή Διαθήκη», υπονοώντας ότι περιέχει αντισημιτικά αποσπάσματα.

«Το AKP χρειάζεται την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο προκειμένου να κάνει συνταγματικές αλλαγές»

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του (ΑKP) χρειάζεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές που χρειάζονται μέχρις ότου το νέο προεδρικό σύστημα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

«Εκτός από τα προεδρικά διατάγματα θα υπάρχει ανάγκη να γίνουν αρκετές νομοθετικές αλλαγές, να εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί ή ακόμη και συνταγματικές αλλαγές μέχρι ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το προεδρικό σύστημα», τόνισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος προκήρυξε πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές για τις 24 Ιουνίου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!