tromaktiko: Τόση αξία είχε η ζωή που έχασες Μελίνα - Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τόση αξία είχε η ζωή που έχασες Μελίνα - Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε...



Έξι μήνες στέρηση μισθού ενώ για δύο χρόνια δεν θα μπορεί να προαχθεί. Αυτή είναι η ποινή που επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης, στην αναισθησιολόγο Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον χαμό της...
4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της.

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, 2,5 χρόνια μετά από το θλιβερό συμβάν.


Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του.

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.


Η απόλυτη συγκάλυψη και το αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας "ΜΠΑΜ"
Ως επιτομή της μεθοδευμένης συγκάλυψης χαρακτηρίζεται η πορεία που ακολουθήθηκε προκειμένου η εξαδέλφη του αν. υπουργού Υγείας, Νεκταρία Πολάκη, να μη βρεθεί αντιμέτωπη με τις νομικές συνέπειες της κλοπής ναρκωτικών ουσιών. Καθυστερήσεις, προκλητικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις συνθέτουν το χρονικό της συγκάλυψης. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατέθετε στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την κακοδιαχείριση στον τομέα της Υγείας επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Ορθώς ο αρμόδιος υπουργός ανέδειξε τα κακώς κείμενα. 

Μετά τη σημερινή αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» καλείται να απαντήσει για το σήμερα. Τις περίεργες μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα όταν η εξαδέλφη του Νεκταρία Πολάκη πιάστηκε να κλέβει 13 φιαλίδια πεθιδίνη από το Ηράκλειο. Ίσως ο θάνατος της μικρής Μελίνας να είχε αποφευχθεί σε περίπτωση που τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σήμερα η «ΜΠΑΜ» αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα του 2018 τα πάντα γίνονται εάν «έχεις τον σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση». Έτσι συνέβη και με την περίπτωση της εξαδέλφης του υπουργού, η οποία έπεσε στα μαλακά όταν διοικήτρια του νοσοκομείου ανέλαβε μια γυναίκα η οποία δεν διστάζει να αποθεώνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τον Παύλο Πολάκη.



Το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση

Ο πειθαρχικός φάκελος της Νεκταρίας Πολάκη για την κλοπή 13 φιαλιδίων πεθιδίνης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τον Μάιο του 2015, παρέμενε στα συρτάρια της 7ης ΥΠΕ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, όταν και αναγκαστικά ανασύρθηκε εξαιτίας της εμπλοκής της στο μοιραίο περιστατικό θανάτου 4χρονου κοριτσιού σε επέμβαση ρουτίνας, όπου συμμετείχε ως αναισθησιολόγος.

Η κ. Πολάκη παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο για την υπόθεση της κλοπής, πρώτη φορά, στα τέλη Ιανουαρίου 2016. Τότε, όμως, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς απουσίαζαν από τον φάκελό της σημαντικά στοιχεία! Ο φάκελος εστάλη πίσω στην Κρήτη. Φαίνεται, ωστόσο, πως απουσίαζε και από την κατάλληλη θέση ο κατάλληλος άνθρωπος! Και φαίνεται πως ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε! Τέλη Φεβρουαρίου του 2016 ανακοινώθηκε ο διορισμός της κ. Ελένης Μαυρομμάτη, στη θέση διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ – Κρήτης. Η κ. Μαυρομμάτη ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα τον Μάρτιο του 2016, καθώς έπρεπε να παραιτηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως συντονίστρια διευθύντρια του Αναισθησιολογικού. Γιατρός πρώτης γραμμής, με εμπειρία δεκαετιών σε μεγάλα νοσοκομεία και ΜΕΘ της χώρας -και ενώ τα νοσοκομεία δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης με την έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να κρατά κλειστές κλίνες σε ΜΕΘ- τοποθετήθηκε διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ το κρίσιμο χρονικό διάστημα, και ενώ εκκρεμούσε η πειθαρχική διερεύνηση της κλοπής.

Μετά από αλλαγή του διοικητή του εμπλεκόμενου νοσοκομείου και υπό την εποπτεία της νεοδιορισθείσας διοικήτριας κ. Μαυρομμάτη, που υπέγραψε και την πειθαρχική παραπομπή, το πειθαρχικό παράπτωμα της κλοπής, που είχε ομολογήσει η εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη -κάνοντας λόγο και για πιθανή εξάρτησή της από οπιούχες ουσίες- επαναχαρακτηρίστηκε από «κλοπή ναρκωτικών από γιατρό του ΕΣΥ» σε «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου» -κάτι ανάλογο με λεκτικό διαπληκτισμό- και με αυτή τη νέα του μορφή εστάλη στο Κεντρικό Πειθαρχικό.



Η κρητικής καταγωγής συναγωνίστρια και ομοϊδεάτισσα του κ. Πολάκη κ. Μαυρομμάτη, που πληροφορίες αναφέρουν ως άτομο του στενού πυρήνα του περιβάλλοντος του αν. υπουργού Υγείας, έκανε χωρίς προβληματισμό αποδεκτό τον επαναχαρακτηρισμό του αδικήματος. Εξάλλου, δεν λείπουν και οι δημόσιες τοποθετήσεις της, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δήλωναν τόσο την ενασχόλησή της όσο και στήριξή της στο πρόσωπο του αν. υπουργού σε θέματα που αφορούν την εξαδέλφη του (π.χ. ανάρτησε στις 10.1.2016 κείμενο του Πολάκη σχετικά με τον θάνατο της Μελίνας και την εξαδέλφη του συνοδευόμενο με το σχόλιό της «Προχώρησε Παύλο κι εμείς μαζί σου!!!» και ανάρτησε στις 3.2.2016 κείμενο με τίτλο «Η απάντηση του Πολάκη στον Άδωνη: Αν φταίει η ξαδέλφη μου θα πληρώσει», συνοδευόμενη από το σχόλιό της: «Πες τα Παύλο στον φασίστα μπουμπούκο»). Έτσι, ο πειθαρχικός φάκελος της κ. Πολάκη, αφού πέρασε από τα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου που κάποιοι φρόντισαν να βρεθεί στην κατάλληλη θέση, έφτασε τον Μάιο του 2016 στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο απόλυτα ελαφρύνοντας την ποινή της υπαλλήλου, ρίχνοντας όμως βαριές σκιές στον χώρο του πειθαρχικού ελέγχου. Ελέγχου που συνδέεται άμεσα με ανθρώπινες ζωές.

* Ο κ. Πολάκης κόπτεται ότι δεν σηκώνει τηλέφωνο να επηρεάσει την κρίση των δήθεν αμερόληπτων ανακριτών. Διερωτώμεθα είναι απαραίτητο, όταν από μόνοι τους έχουν, από πριν, φροντίσει να δώσουν το στίγμα τους με δημόσιες τοποθετήσεις του τύπου «Προχώρησε Παύλο κι εμείς μαζί σου!!!» και «Πες τα Παύλο στον φασίστα μπουμπούκο»; Πράγματι, η επιτομή της «αμεροληψίας»!


Μάνος Παρασκάκης, πατέρας Μελίνας
«Πάω με το σταυρό στα χέρι, μετά αν χρειαστεί θα πάρω τα κουμπούρια»

«Δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο Πολάκης και ο Γεωργιάδης. Δεν τους ξέρω, δεν με ξέρουν. Μη με μπλέκετε με αυτούς, δεν με απασχοληθεί αν προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός. Μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί μου θέλω»

Ο πατέρας της μικρής Μελίνας παραμένει δυνατός σαν ατσάλι, ο πατέρας που κάθε παιδί θα ήθελε να έχει. Παλεύει για να δικαιωθεί το αγγελούδι του, που άδικα πέταξε για τον ουρανό, πολύ πριν έρθει η ώρα για να γίνει ένα με τα αστέρια.

Ο Μάνος Παρασκάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις μέχρι στιγμής διαδικασίες που έχει κινήσει. Η «ΜΠΑΜ» επικοινώνησε μαζί του και εξήγησε πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής και για ποιο λόγο δεν επικεντρώνεται στους πολιτικούς και στις πιθανές προσπάθειες συγκάλυψης του τραγικού ιατρικού λάθους:

«Δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο κάθε Πολάκης και ο κάθε Γεωργιάδης. Αδιαφορώ πλήρως για τις κινήσεις τους. Δεν τους ξέρω και δεν με ξέρουν και νομίζω πως ούτε θέλουν να με μάθουν. Δεν με απασχολεί αν προσπαθούν να συγκαλύψουν οποιοδήποτε γεγονός. Αυτή τη στιγμή το μόνο που με απασχολεί είναι να κλείσει ο εισαγγελικός φάκελος. Μόλις αυτός κλείσει τότε θα δούμε πως θα συνεχίσω. Σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη καθυστέρηση. Περιμένω, όμως, με υπομονή. Έχω όλα τα πορίσματα μπροστά μου και περιμένω να τα κρίνει και ο εισαγγελέας και τότε θα δούμε αν θα δικαιωθούμε. Μέχρι τότε πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι. Μετά αν χρειαστεί θα πάρω και τα κουμπούρια. Δεν απειλώ κανέναν. Απλά περιμένω τη δικαίωση. Έχω τα ονόματα όλων των ανθρώπων που βρίσκονταν στο χειρουργείο την ώρα του κακού. Δεν μπορεί να μην έχει δει, να μην έχει καταλάβει κάποιος τι ακριβώς έχει συμβεί…».

Ο Μάνος Παρασκάκης μας είπε πως σε περίπτωση που δεν επέλθει πραγματική δικαίωση θα πράξει εντελώς δυναμικά: «Τα όπλα τα λέω καθ’ υπερβολή. Τα όπλα μου είναι νομικά και άλλα. Το παιδί μου είχε σουηδική υπηκοότητα. Θα προσφύγω οπουδήποτε αν δεν αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και τότε δε θα με νοιάζει ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Γεωργιάδης, ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας. Έχω χίλιους διαφορετικούς τρόπους να βρω τη δικαίωση».

Παρακολουθεί την υπόθεση του μικρού Διονύση
Αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο έχει ξεκινήσει η δίκη για το θάνατο του Διονύση το Μάη του 2014. Ο πατέρας της Μελίνας μας είπε πως παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση που δείχνει να έχει ομοιότητες, με τη μόνη διαφορά πως η συγκεκριμένη οικογένεια δεν προνόησε να βάλει δικό της ιατροδικαστή να εξετάσει το Διονύση.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί το Μάιο του 2014, όταν ο μικρός Διονύσης είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού και οι γονείς του έσπευσαν σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά και γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Επτά γιατροί του νοσοκομείου, αλλά και δύο ιδιώτες εξέτασαν τον Διονύση, με τη γνωμάτευση να αναφέρει αμυγδαλίτιδα. Ωστόσο, το παιδάκι δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή κι πέθανε σε ηλικία 3 ετών και 9 μηνών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!