Υλικά συνταγής
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό φασολάκια
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι ζωμό ή νερό
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τον πελτέ, τη ντομάτα αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, λίγο ζεστό ζωμό (εφόσον χρειάζεται) και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε.