tromaktiko: Πώς θα φτιάξεις υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη και μάφιν σοκολάτας με σπανάκι για τα παιδιά και όχι μόνο!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πώς θα φτιάξεις υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη και μάφιν σοκολάτας με σπανάκι για τα παιδιά και όχι μόνο!



Από την Μυρτώ Μήτσιου
Ή σχεδόν υγιεινό παγωτό για παιδιά – με το «σχεδόν» να πηγαίνει στο...
παγωτό και όχι στο υγιεινό! Είναι ένα από τα μαμαδίστικα μυστικά της για το καλοκαίρι. Δεν είναι όμως το μοναδικό, αφού η Μυρτώ μοιράζεται μαζί μας δύο ακόμη σούπερ υγιεινές και εύκολες συνταγές για ελαφριά γλυκά.

Υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη για παιδιά
Όταν έχω χρόνο, προσπαθώ να φτιάχνω στο σπίτι υγιεινές και εύκολες λιχουδιές με κρυμμένα φρούτα και λαχανικά για τις δύο κόρες μου. Το παρακάτω υγιεινό παγωτό για παιδιά με τη μπανάνα και τη σοκολάτα το έχουμε αγαπήσει όλοι στην οικογένεια και το φτιάχνω συχνά όταν περιμένω φίλους στο σπίτι. Το σορμπέ φρούτων, όμως, είναι το δικό μου αγαπημένο!

Φτιάξαμε παγωτό ξυλάκι cookies and cream με 93 θερμίδες με συνταγή της διαιτολόγου!

Σαλάτα με τοματίνια, καλαμπόκι και αβοκάντο με πικάντικη βινεγκρέτ

Παγωτό χωρίς ζάχαρη σοκολάτα-μπανάνα
Κόψε 3 μπανάνες σε κομμάτια και βάλ’ τες στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. Ρίξ’ τες στο μπλέντερ, πρόσθεσε 1/4 φλ. γάλα (αγελαδινό, καρύδας ή αμυγδάλου), 1 κ.σ. άγλυκο κακάο και 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο (προαιρετικά) και ανακάτεψε.

Καταναλώνεται αμέσως σαν παγωμένη κρέμα ή τοποθετείται στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς και σερβίρεται σαν παγωτό.

Σορμπέ φρούτων
Κόψε ό,τι φρούτα έχεις στο ψυγείο σου σε κομμάτια – 4 ροδάκινα ή βερίκοκα, 20 φράουλες, μισό πεπόνι κ.λπ. Βάλ’ τα στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Χτύπησέ τα στο μπλέντερ με 1/2 φλ. μέλι και λίγο χυμό λεμόνι. Τοποθέτησε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρισε.

Μάφιν σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με σπανάκι
Ανάμειξε στο μπλέντερ 2 φλ. σπανάκι, 1 μπανάνα, 1 αβοκάντο, 1/2 φλ. μέλι, 1/2 φλ. γιαούρτι, 1 κ.σ. βανίλια, 2 αβγά. Σε μπολ ανακάτεψε 2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 1/2 με 1/4 φλ. άγλυκο κακάο και 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ.

Ανακάτεψε τα δύο μείγματα και πρόσθεσε 1/2 φλ. σταγόνες κουβερτούρας. Μοίρασε το μείγμα σε μικρές φόρμες και ψήσε για 20 λεπτά στους 180ºC.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!