Συστατικά
Για τα fish fillets:
4 φιλέτα πέρκας (~140 gr το καθένα)
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
3 κ. σούπας βούτυρο
2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
2 ματσάκια σέσκουλα
3/4 κ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ. σούπας ξύδι
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα ψαριού.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε την παρμεζάνα με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, λιώσε τρεις κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάλε τα φιλέτα να ψηθούν για τρία λεπτά.
Με προσοχή γύρισε τα φιλέτα πλευρά και πασπάλισε την άψητη επιφάνεια με το μείγμα παρμεζάνας.
Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και συνέχισε το ψήσιμο για περίπου τρία λεπτά ακόμη.
Μετάφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο.
Ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά και ρίξε το χυμό λεμονιού μαζί με αλατοπίπερο.
Ρίξε όλα τα υγρά εκτός από μια κουταλιά σε ένα μικρό μπολ.
Στο τηγάνι με το λεμόνι που περίσσεψε, ρίξε το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακάτεψε για μισό λεπτό.
Πρόσθεσε και τα σέσκουλα ψιλοκομμένα και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξε και το ξύδι με αλατοπίπερο στο τηγάνι και σβήσε τη φωτιά.
Σέρβιρε τα φιλέτα ψαριού με τα σοταρισμένα σέσκουλα και τη σάλτσα βουτύρου.
Πηγή