tromaktiko: 11 σημάδια-καμπανάκια στο πρόσωπο που φανερώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας - Μεγάλη προσοχή στο 8ο

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

11 σημάδια-καμπανάκια στο πρόσωπο που φανερώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας - Μεγάλη προσοχή στο 8ο



Πολλοί κοιτάζονται στον καθρέφτη κάθε μέρα και τους ενοχλούν τα σπυράκια, οι ρυτίδες και οι σακούλες κάτω από τα μάτια...
Αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι πολλές από τις αλλαγές στο πρόσωπο μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής ασθένειας. Κοιτάξτε προσεκτικά το πρόσωπο σας και δείτε αν είστε τόσο υγιείς όσο νομίζετε…

1. Μέτωπο Το δέρμα στο μέτωπο σας είναι σφιχτό, χλωμό ή κόκκινο; Αυτό μπορεί να δείχνει ότι ο μεταβολισμός σας δεν λειτουργεί σωστά. Το μέτωπο υποδεικνύει τα προβλήματα με το συκώτι, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Μπορεί ακόμη να δείχνει ότι η χοληδόχος κύστη δεν λειτουργεί σωστά.

2. Κρόταφος Αν οι κρόταφοι σας είναι κόκκινοι ή πρησμένοι, μπορεί να είναι σημάδι ότι τα νεφρά σας είναι υπερφορτωμένα. Αυτού του είδους τα προβλήματα στο δέρμα εμφανίζονται όταν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα, αλλά μπορεί επίσης να προκληθούν από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένων τροφίμων.

3. Πάνω βλέφαρο Αν η σπλήνα σας είναι υγιής, η περιοχή πάνω από τα βλέφαρα σας να φαίνεται λαμπερή. Η σπλήνα είναι υπεύθυνη για την συντήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος αποθηκεύοντας και παράγοντας λευκά αιμοσφαίρια. Αν το πάνω βλέφαρο φαίνεται πρησμένο, κόκκινο ή γενικά διαφορετικό από ότι συνήθως, μπορεί να υποδεικνύει ότι η σπλήνα δεν λειτουργεί σωστά και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

4. Κύκλοι κάτω από τα μάτια Μετά από μια μεγάλη νύχτα χωρίς ύπνο, πολλοί ξυπνάνε με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Αν δεν εξαφανιστούν όταν κοιμηθείτε αρκετά, τότε πρέπει να το κοιτάξετε. Όταν οι κύκλοι είναι χλωμοί ή γκρίζοι, μπορεί να υποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα νεφρά. Αν έχετε πράγματι σακούλες κάτω από τα μάτια, μπορεί να είναι σημάδι άγχους. Η γενική έλλειψη σωστής διατροφής μπορεί επίσης να προκαλέσει σακούλες κάτω από τα μάτια. Τα νεαρά άτομα που έχουν το πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια τους, μπορεί να έχουν πρόβλημα με το συκώτι. Επίσης, μπορεί να προκαλείται από συνεχή αρνητικά συναισθήματα, όπως η στεναχώρια.

 5. Πάνω μέρος του μάγουλου και ζυγωματικά Όσοι έχουν γκριζαρισμένο δέρμα, διογκωμένους πόρους ή ατονία σε αυτό το σημείο, ίσως έχουν πρόβλημα με τους πνεύμονες. Αυτό συχνά συναντάται σε καπνιστές.

6. Κάτω μέρος του μάγουλου Ο αποχρωματισμός σε αυτό το σημείο υποδεικνύει ότι η διατροφή του ατόμου περιέχει πολλά λιπαρά και το στομάχι του παρακουράζεται. Αν συνοδεύεται και από ατονία, μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο έχει πρόβλημα με τον μεταβολισμό του. Το πρήξιμο και τα σπυράκια σε αυτό το σημείο αποτελούν σημάδι ότι το άτομο έχει δυσανεξία σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

7. Πάνω μέρος της μύτης και ρουθούνια Το πρήξιμο ή μια βαθιά ρυτίδα στην γέφυρα της μύτης μπορεί να υποδεικνύουν διαταραγμένη λειτουργία του θυρεοειδούς. Τα παχιά ρουθούνια, από την άλλη, προκαλούνται από πρησμένους πνεύμονες, ένα συχνό πρόβλημα σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Τα κόκκινα ρουθούνια υποδεικνύουν βρογχική λοίμωξη. Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε ότι η μύτη σας είναι διαφορετική από ότι συνήθως, μπορεί να σημαίνει ότι οι πνεύμονες σας δεν λειτουργούν σωστά.

8. Άκρη της μύτης Κανείς δεν θέλει να έχει κόκκινη μύτη. Στην ουσία δεν πρόκειται για αισθητικό, αλλά για καρδιακό πρόβλημα. Αν παρατηρήσετε ότι η μύτη σας είναι συνεχώς κόκκινη, επισκεφτείτε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν.

 9. Ανάμεσα στη μύτη και το πάνω χείλος Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο δέρμα και μικροσκοπικές ρυτίδες κάτω από την μύτη. Το σωματικό άγχος επηρεάζει τα επίπεδα ορμονών, τα οποία αλλάζουν το επίπεδο οιστρογόνων και την λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων. Αυτή η ορμονική ανισορροπία αντικατοπτρίζεται στην εξωτερική μας εμφάνιση.

10. Χείλια Τα χείλια σας μπορούν να σας πουν αν έχετε πρόβλημα με το λεπτό έντερο. Ο έρπης, οι πληγές και ο αποχρωματισμός είναι τα πρώτα σημάδια. Αν το κάτω χείλος σας είναι πρησμένο, μπορεί να σημαίνει ότι τα έντερα σας δεν λειτουργούν σωστά. Αν τα χείλη σας είναι χλωμά, μπορεί να δείχνουν ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά. Οι αλλαγές στα χείλη μπορεί επίσης να αποτελούν σημάδι προβλήματος με την σπλήνα, την χοληδόχο κύστη, το συκώτι ή το κόλον.

11. Πιγούνι Οι γυναίκες συχνά βγάζουν σπυράκια στο πιγούνι το δεύτερο μισό του κύκλου τους. Αυτό προκαλείται από αλλαγή στα επίπεδα ορμονών. Αλλά τα σπυράκια και οι ρυτίδες μπορεί επίσης να υποδεικνύουν ότι κάποια όργανα δεν λειτουργούν σωστά. Στους άντρες, το πρησμένο πιγούνι υποδεικνύει πρήξιμο στον προστάτη. Όπως βλέπετε, τα πρόσωπα μας μας λένε πολλά για την υγεία μας γενικότερα. Αξίζει να κοιταζόμαστε καλά στο καθρέφτη κάθε πρωί και να μην αγνοούμε τα προειδοποιητικά σημάδια. Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!