tromaktiko: Με άμυνα γρανίτη η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 (Π.Κ 2018)

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Με άμυνα γρανίτη η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 (Π.Κ 2018)



Η Γαλλία με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, εξασφάλισε την πρόκρισή της...
για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, επικρατώντας του Περού με 1-0. Το τέρμα πέτυχε το νέο λαμπρό αστέρι  των τρικολόρ, Κιλιάν Μπαπέ στο 34', έπειτα από μία αδράνεια των περουβιανών αμυντικών στη μικρή περιοχή.

Δεύτερη σερί ήττα και για την λατινοαμερικάνικη ομάδα, που της απομένει ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα με την Αυστραλία, αφού σήμερα χάθηκαν και οι τελευταίες της ελπίδες για παραμονή στο τουρνουά.

Μέτριο σύνολο το Περού με κύρια αδυναμία την έλλειψη επιθετικών περιοχής στη σύνθεση της και ένα προπονητή επίσης μέτριο, που αντιμετώπιζε τους αγώνες περισσότερο με φόβο παρά με ρίσκο.


Οι Γάλλοι στο σημερινό ματς παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 αντί του δυσκίνητου  4-3-3 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Αυστραλία. Με αυτή την την ενδεκάδα φάνηκε  πιο λειτουργική η επιθετική τετράδα, με τον Γκριζμάν σε ρόλο πλειμέικερ πίσω από το Ζιρού και στα φτερά Ματουϊντί - Μπαπέ.

Επιπλέον χαρακτηριστικό που μας έκανε εντύπωση σήμερα από τους Γάλλους είναι, ότι ''θωρακίζει αμυντικά'' όταν αποφασίζει να δώσει χώρο στον αντίπαλο, προκειμένου να διασφαλίσει το υπέρ της σκορ. Ίσως αυτή η τακτική ήταν μία πρόβα τζενεράλε, για το τι θα περιμένουμε από τον Ντεσάν στα νοκ άουτ ματς, σε περίπτωση που προηγείται η ομάδα του στο σκορ.

Επιμέλεια: Tommy T.




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!