tromaktiko: Βγήκαν τα πρώτα ζευγάρια για την φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Βγήκαν τα πρώτα ζευγάρια για την φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο



Η τρίτη αγωνιστική σε πρώτο και δεύτερο όμιλο ολοκληρώθηκε, δίχως κάποια συγκλονιστική ανατροπή του σκηνικού...
Ουρουγουάη, Ρωσία, Ισπανία, Πορτογαλία είναι στην επόμενη φάση και θα αναμετρηθούν σε νοκ άουτ ματς για δύο εισιτήρια στα προημιτελικά του θεσμού.

Η Ουρουγουάη επιβλήθηκε της Ρωσίας με 3-0 (Σουάρες 10', Τσερίτσεφ αυτ. 23', Καβάνι 90'), τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρωσία. Στον αδιάφορο αγώνα του ίδιου ομίλου, οι Σαουδάραβες νίκησαν με ανατροπή του σκορ τους Αιγύπτιους με 2-1 (Αλ Φαράζ πεν. 45'+6, Νταουσάρι 95' - Σαλάχ 22').


Η λατινοαμερικάνικη ομάδα θα αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους, που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 (Κουαρέσμα 45' - Ανσαριφάρντ πεν. 93') με την ομάδα του Ιράν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του αγαπητού μας  Φ.Σάντος, τερμάτισε δεύτερη σε ισοβαθμία με τους Ισπανούς, με το κριτήριο της χειρότερης επίθεσης.

Οι Ισπανοί με γκολ του Ιάγο Άσπας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, κατάφεραν και ισοφάρισαν το μαχητικό Μαρόκο σε 2-2 (Ίσκο 19', Άσπας 91' - Μουταϊμπ 14', Εν Νεσίρι 81'), που προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ. Οι ''φούριας ρόχας'' θα αγωνιστούν εναντίον των Ρώσων στην επόμενη φάση.


Σύμφωνα με την δυναμική της κάθε ομάδας, προβλέπω να προκύπτει ξανά ιβηρικό ντέρμπι στα προημιτελικά. Εύκολα ή δύσκολα, Πορτογαλία και Ισπανία θα περάσουν στις 8 καλύτερες ομάδες, εάν βέβαια παίξουν όπως πρέπει και δεν υποτιμήσουν τον αντίπαλο.

Τα νοκ άουτ παιχνίδια, είναι διαφορετικής μορφής αγώνες σε σχέση με τα ματς των ομίλων. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους ή χαλαρότητας λόγω πρόκρισης, θα πέσουν κορμιά στο χορτάρι. Σημαντικό ρόλο θα παίξει....το ειδικό βάρος της φανέλας κάθε χώρας, η αμυντική λειτουργία, η ποικιλία δημιουργίας φάσεων, η οξυδέρκεια των προπονητών και φυσικά η τύχη που είναι βαρόμετρο.

Θεωρώ δεδομένο ότι όλες οι ομάδες που θα είναι στους 16, έχουν πλήρες ρόστερ, οι παίκτες είναι σε καλή φυσική κατάσταση, διαθέτουν ομοιογενές σύνολο και καλό προπονητή. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι, συνήθως η ΦΙΦΑ προμοτάρει τις μεγάλες ομάδες λόγω εμπορικότητας, με ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα. Σίγουρα όμως δεν θα ξαναδούμε σφαγιαστικές διαιτησίες όπως στο παρελθόν, λόγω VAR (σύστημα υποβοήθησης των διαιτητικών αποφάσεων μέσω βίντεο).

Αν και ακόμη παραμένω γοητευμένος....με τη μέθοδο διάσπασης του ρωσικού τείχους στο γκολ-φάουλ του Σουάρες, θα κλείσω το κείμενο αποδίδοντας συγχαρητήρια στον εξαιρετικό μαροκινό εξτρέμ Νορντίν Αμραμπάτ, ο οποίος πραγματικά έλαμψε σε αυτό το Μουντιάλ.


Επιμέλεια: Tommy T.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!