tromaktiko: Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 - Σουηδία εναντίον Ν. Κορέας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 - Σουηδία εναντίον Ν. Κορέας



 Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και με το ζευγάρι...
Σουηδία - Ν.Κορέα έκλεισε η πρώτη αγωνιστική στον έκτο όμιλο. Οι Σκανδιναβοί πήραν την νίκη απέναντι στους Ασιάτες με 1-0, χάρη στο γκολ πέναλτι του αρχηγού Αντρέας Γκράνκβιστ στο 65'.

Φτωχό θέαμα από τις δύο ομάδες, που ποιοτικά υστερούν κατά πολύ των υπολοίπων δύο του ομίλου (Γερμανία και Μεξικό). Πολλές λάθος μεταβιβάσεις κυρίως από τους νοτιοκορεάτες και παιχνίδι με βαθιές μπαλιές.

Η Σουηδία ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο και δημιουργούσε ρήγματα από το άξονα, παίζοντας το κλασσικό σύστημα 4-4-2. Πολύ καλή στις στημένες φάσεις αλλά αρκετά αργή σε ταχύτητα - εκεί θα έχει ενδιαφέρον - δηλαδή πως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους σφαιράτους Μεξικάνους, στο μεταξύ τους αγώνα.


Η Νότιος Κορέα με το 4-3-3, έψαχνε να βρει χώρους από τα πλάγια στην επίθεση με τους Σον και Παρκ (τα μεγάλα αστέρια της ομάδας), όμως ο Σουηδός προπονητής το αντιλήφθηκε έγκαιρα και έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες, σταματώντας κάθε πλαγιοκόπηση. Το κέντρο των Κορεατών ήταν εκτός τόπου και χρόνου με μηδενική κυκλοφορία μπάλας  και πολλές λανθασμένες πάσες.

Δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα το Μεξικό και η Γερμανία, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Επιμέλεια: Tommy T.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!