tromaktiko: 5χρονη παρέλυσε ξαφνικά από τσιμπούρι - Η φωτογραφία στο facebook και η ανάρτηση της μητέρας

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

5χρονη παρέλυσε ξαφνικά από τσιμπούρι - Η φωτογραφία στο facebook και η ανάρτηση της μητέρας



Τα τσιμπούρια δεν προσκολλώνται μόνο σε ζώα, κυρίως κατοικίδια, αλλά και στους ανθρώπους...
Ενα 5χρονο κοριτσάκι στο Μισισιπί των ΗΠΑ κόλλησε τσιμπούρι στα μαλλιά του με αποτέλεσμα να του προκαλέσει προσωρινή παράλυση.

Η μητέρα του Jessica Griffin έγραψε στο προφίλ της στο Facebook ότι η 5χρονη κόρη της, Kailyn, ξύπνησε και δεν μπορούσε να περπατήσει και να μιλήσει.

Το σοκ ήταν μεγάλο καθώς δεν ήξερε τι είχε συμβεί.

Την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου μετά από αρκετές εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 5χρονη παρέλυσε λόγω τοξίνης που απελευθερώθηκε στο σώμα της μετά από δάγκωμα τσιμπουριού.

Ευτυχώς, όλα πήγαν τελικά καλά και η Kailyn τώρα είναι μια χαρά. Η μητέρα της όμως θέλησε να προειδοποιήσει τους γονείς μέσω των social media για τους κινδύνους που ελοχεύουν οι βόλτες σε πάρκα και στο γρασίδι.

Τα τσιμπούρια βρίσκονται στην ύπαιθρο, σε λιβάδια, δάση, θαμνότοπους, βαλτότοπους αλλά και σε αστικά πράσινα σημεία, όπως πάρκα, κήπους. Δεν πετούν και δεν πηδούν, αλλά προσκολλώνται στο δέρμα του ανθρώπου ή του ζώου μόλις τους το επιτρέψουν οι συνθήκες, πχ η επαφή, η εγγύτητα.

Έτσι, για παράδειγμα, είναι εύκολο ένα τσιμπούρι να προσκολληθεί από το γκαζόν ή άλλο παρεμφερές σημείο στο εκτεθειμένο δέρμα ή από το τρίχωμα ενός ζώου όπως του σκύλου στο χέρι του ανθρώπου που το χαϊδεύει.

Δείτε εδώ την ανάρτηση της μητέρας στο Facebook:
Για αυτό πρέπει να τονίσουμε μερικά σημαντικά πράγματα που αφορούν τα τσιμπούρια και τον άνθρωπο. Μετά τις βόλτες, τις εκδρομές και τις συναφείς δραστηριότητες στη φύση, ο έλεγχος για τα τσιμπούρια επιβάλλεται.

Μικροί και μεγάλοι πρέπει να ελέγχουν τα επίμαχα σημεία του σώματος για τυχόν τσιμπούρια. Το ντους επιβάλλεται και μάλιστα όσο πιο γρήγορα μετά την επιστροφή στο σπίτι, τόσο το καλύτερο.

Κι αυτό γιατί το τρεχούμενο νερό μπορεί να απομακρύνει το τσιμπούρι που δεν έχει προλάβει να προσκολληθεί. Εάν ωστόσο, το τσιμπούρι αποδειχτεί πιο γρήγορο, τότε μετά τον εντοπισμό του, επιβάλλεται να απευθυνθείτε σε ειδικό, επαγγελματία υγείας για την αφαίρεσή του.

Σε κάθε περίπτωση, που υπάρχει υπόνοια για τσιμπούρι, πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία σας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η τυχόν μόλυνση εκδηλώνεται μέσα σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά την προσκόλληση και το τσίμπημα του τσιμπουριού.

Συμπτώματα όπως πυρετός, πόνοι στους μυες, εξάνθημα, πονοκέφαλος, νευρολογικές διαταραχές, πρέπει να οδηγήσουν αμέσως στον γιατρό για περαιτέρω έλεγχο και εξετάσεις.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!