tromaktiko: Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Νέος Πρύτανης στο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων



Επιμέλεια: Φιλήμων Καραμήτσος
Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξελέγη ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας...
Οι κάλπες έκλεισαν την Τρίτη το απόγευμα και έδωσαν 287 ψήφους (54,56%) στον κ. Αλμπάνη και 239 στον έτερο υποψήφιο Ιωάννη Γεωργίου, Καθηγητή της Ιατρικής.

Ήταν η επαναληπτική διαδικασία μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων, της πρώτης ψηφοφορίας που έγινε τη Δευτέρα. Και οι δύο διαδικασίες έγιναν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, μετά την αναβολή των εκλογών με κανονική κάλπη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έγινε κατάληψη από φοιτητές σε κτίριο που γινόταν εκλογές και δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης που αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου με θητεία ως το 2022, είναι αναγνωρισμένος διεθνώς για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο ενώ έχει σημαντική εμπειρία στη διοίκηση του ιδρύματος. Ήταν Αναπληρωτής Πρύτανη την τελευταία περίοδο και είχε διετελέσει και Πρύτανης κατά την περίοδο 2010- 2014.

Στο θέμα που βρέθηκε και στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, της προεκλογικής περιόδου, τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, είχε ταχθεί καθαρά υπέρ της ανάδειξης ενός ισχυρού Πανεπιστημίου με τη συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου, όπως προβλέπεται και στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, καταγράφοντας παράλληλα και τις δικές του παρατηρήσεις επί της πρότασης του σχεδίου νόμου.

Από την πρώτη μέρα των εκλογών, Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι καθηγητές Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!