Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
1 μεγάλη ρίζα μαρούλι σγουρό
200γρ. λουκάνικο χωριάτικο
1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. γεμάτη μέλι
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι
για τη βινεγκρέτ
50ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του και το ξύσμα)
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το λουκάνικο φέτες και το σοτάρουμε. Μόλις ψηθεί σβήνουμε με το τσίπουρο και το μέλι, περιμένουμε να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας δυνατά με σύρμα τα υλικά ή χτυπώντας τα με μίξερ. Ανακατεύουμε το μαρούλι με τη βινεγκρέτ, τη γραβιέρα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε.