62 ετών ο γνωστός σεφ Άντονι Μπουρντέν - Άγνωστοι ακόμα οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία
- Σε λίγες μέρες είχε τα γενέθλιά του
- Ήταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα της εκπομπής του
- Ήταν πατέρας μιας κόρης
Μια ακόμα είδηση που σοκάρει: λίγες μέρες πριν συμπληρώσει 62 χρόνια ζωής, ο γνωστός σεφ Άντονι Μπουρντέν έδωσε τέλος στη ζωή του. Το CNN, όπου ο Μπουρντέν παρουσίαζε την εκπομπή ταξιδιού και γευσιγνωσίας Parts Unknown, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Μπουρντέν οφείλεται σε αυτοκτονία.
«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου μας και συναδέλφου, Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει η ανακοίνωση του CNN το πρωί της Παρασκευής (08.06.2018). «Η αγάπη του για την περιπέτεια, τους καινούργιους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό, και οι ιστορίες για τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του ποτέ δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Τις τελευταίες μέρες ο Anthony Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα της εκπομπής που παρουσίαζε στο CNN. Το πρωί της Παρασκευής, ο Άντονι Μπουρντέν βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από τον καλό του φίλο Eric Ripert, γνωστό Γάλλο σεφ. Όταν τον βρήκε ο Ripert, ήταν αναίσθητος.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Η σχέση του με τη Γαλλία ήταν ιδιαίτερη. Ο παππούς του ήταν μετανάστης, όταν έφυγε από τη γεννέτειρά του για τη Νέα Υόρκη μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως είχε δηλώσει, ο πατέρας του μεγάλωσε μιλώντας γαλλικά και περνούσε πολλά καλοκαίρια στη Γαλλία.
Ποιος ήταν ο Άντονι Μπουρντέν
Σε λίγες μέρες, στις 25 Ιουνίου, θα συμπλήρωνε τα 62 του χρόνια. Γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο πατέρας του εργαζόταν στην Columbia Records και η μητέρα του Gladys δούλευε στους New York Times.
Η αγάπη του για το φαγηγό, όπως ο ίδιος είχε γράψει, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη Γαλλία. Τότε, στη βάρκα ενός ψαρά δοκίμασε για πρώτη φορά στρείδια. Εγκατέλειψε το κολέγιο μετά από δυο χρόνια και άρχισε να δουλεύει σε εστιατόρια με θαλασσινά στη Μασαχουσέτη. Και κάπως έτσι αποφάσισε πως αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή του: να γίνει σεφ.
Αποφοίτησε το 1978 από το φημισμένο Culinary Institute of America. Ακολούθησαν οι δουλειές σε πολλά εστιατόρια πριν από την καθιέρωση. Ήταν το 1998 όταν ανέλαβε επικεφαλής σεφ στο Brasserie Les Halles στο Μανχάταν.