tromaktiko: Μήπως σας θεωρεί δεδομένη; Αναγνωρίστε τα σημάδια!

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Μήπως σας θεωρεί δεδομένη; Αναγνωρίστε τα σημάδια!



Από τη Σοφία Κροκιδά
Όλες το έχουμε περάσει. Όταν είσαι σε σχέση και ειδικά όταν είσαι ερωτευμένη, είναι πολύ...
δύσκολο να καταλάβεις εάν ο σύντροφός σου σε θεωρεί δεδομένη. Δεν πρέπει όμως να υποβιβάζουμε τον εαυτό μας και να μένουμε σε μια σχέση που δεν μας προσφέρει τίποτα. Γι’ αυτό, αν υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας δεν σας εκτιμάει αρκετά, διαβάστε τα 10 αλάνθαστα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Μια σχέση στην οποία δεν υπάρχει ισότητα μπορεί να σας κάνει δυστυχισμένη και θα πρέπει να απομακρύνεστε, όταν αισθάνεστε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δείτε αν και τι σας αφορά και λάβετε τα μέτρα σας!

1. Περιμένει να του κάνετε όλα τα χατίρια
Βασικά, δεν σας λέει ποτέ ευχαριστώ για όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνετε για αυτόν. Απλά ξέρει ότι θα τα κάνετε. Σίγουρα και οι δύο άνθρωποι μέσα σε μια σχέση πρέπει να προσπαθούν, αλλά οι γλυκές χειρονομίες δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι δεδομένες. Τις κάνετε από καλοσύνη και αγάπη για να βλέπετε τον σύντροφό σας χαρούμενο και κάνετε προσπάθειες για αυτές. Αν δεν εκτιμάει την προσπάθειά σας, τότε μάλλον δεν εκτιμάει ούτε εσάς. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα, όπως να του φτιάξετε καφέ ή να μαγειρέψετε το αγαπημένο του φαγητό αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και δεν είναι ποτέ δεδομένα.

2. Εκνευρίζεται όταν δεν κάνετε όμορφα πράγματα γι’ αυτόν
Αυτό σχετίζεται με τις προσδοκίες του. Πιστεύει ότι πρέπει συνεχώς να κάνετε πράγματα για εκείνον και όταν δεν το κάνετε, επειδή δεν προλαβαίνετε ή δεν έχετε διάθεση, τσαντίζεται. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δεν εκτιμά ό,τι του προσφέρετε και δεν καταλαβαίνει ότι δεν είστε υποχρεωμένη συνεχώς να κάνετε κάτι για αυτόν. Αν δεν το καταλαβαίνει, μάλλον δεν σας νοιάζεται αρκετά.

3. Δεν κάνει μικροπράγματα που σας κάνουν χαρούμενη
Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι. Σκεφτείτε λίγο καλύτερα αν ο σύντροφός σας σάς φέρεται σωστά και αν κάνει όμορφα πράγματα για εσάς. Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε είναι σίγουρο ότι σας έχει δεδομένη. Γιατί θα πρέπει εσείς να του δείχνετε την αγάπη σας και αυτός να μην σας το ανταποδίδει ποτέ; Και μην ξεγελιέστε, αν μία στις τόσες κάνει κάτι όμορφο για εσάς. Αν νοιαζόταν αρκετά και ήθελε να σας κρατήσει στη ζωή του θα ήταν πιο γλυκός μαζί σας.

4. Δεν σας αφιερώνει χρόνο
Όλοι είμαστε πολυάσχολοι. Δουλειά, σχολή, φίλοι, οικογένεια, όλα αυτά μπορούν να μας στερήσουν χρόνο από τον σύντροφό μας. Αν όμως πασχίζετε για να κερδίσετε λίγο χρόνο μαζί του, τότε αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Όταν κάποιος μας αγαπάει πραγματικά, πάντα βρίσκει χρόνο για εμάς, χωρίς να του το ζητήσουμε γιατί πολύ απλά θέλει να είναι μαζί μας.

5. Δεν σέβεται τον χρόνο σας
Ακόμα κι αν θέλει να περνάει χρόνο μαζί σας, αν το κάνει εις βάρος του δικού σας προγράμματος, τότε σίγουρα δεν σέβεται την προσωπική σας ζωή, αφού περιμένει να αλλάξετε τα σχέδιά σας για να τον δείτε. Αν δεν σέβεται τον χρόνο σας, τότε δεν σέβεται ούτε εσάς. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να αναγνωρίζει ότι έχετε τη ζωή σας και τις δικές σας ασχολίες. Εάν δεν χαλάει το πρόγραμμα του για εσάς αλλά περιμένει από εσάς να το κάνετε, τότε σας έχει δεδομένη.

6. Περνάει πάντα το δικό του
Αν δεν κάνετε αυτό που θέλει εκνευρίζεται και φέρεται σαν κακομαθημένο παιδί.  Αυτή είναι μία από τις πιο μεγάλες αποδείξεις ότι δεν σας εκτιμάει αρκετά. Όταν σας σέβεται, σας αφήνει να διαλέγετε ταινίες ή εστιατόριο χωρίς να θέλει να γίνεται πάντα ό,τι και όπως το θέλει αυτός. Διαφορετικά, ξανασκεφθείτε το!

7. Δεν σας ακούει
Μπορεί να φαίνεται ότι σας ακούει, αλλά το πιο πιθανό είναι να αγνοεί εσάς και όλα όσα του λέτε. Αυτό είναι εμφανές όταν σας ρωτάει συνέχεια τα ίδια πράγματα, ή όταν του μιλάτε για τη μέρα σας και αυτός δεν σχολιάζει τίποτα. Με αυτό τον τρόπο, σας δείχνει ότι δεν είστε αρκετά σημαντική για αυτόν.

8. Δεν ζητάει ή δεν σέβεται την άποψή σας
Σας ρωτάει ποτέ την άποψή σας για σημαντικά θέματα που τον απασχολούν; Ζητάει τη βοήθειά σας όταν χρειάζεται κάτι; Αν όχι, τότε ίσως να μην εκτιμάει το ότι υπάρχετε στη ζωή του. Όταν ο σύντροφός σας δεν θέλει να σας υπολογίζει όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ειδικά αν πρόκειται για τη δουλειά, την οικογένεια και το σπίτι του, τότε είναι σαν να σας λέει ότι η γνώμη σας δεν μετράει.

9. Δεν σας ικανοποιεί στο κρεβάτι
Εάν το μόνο που τον νοιάζει όταν κάνετε σεξ είναι η δική του ικανοποίηση, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Γιατί σημαίνει ότι δεν εκτιμάει ούτε εσάς ούτε όσα κάνετε για αυτόν στο κρεβάτι. Εάν ο σύντροφός σας θέλει να περνάει μόνο ο ίδιος καλά χωρίς να τον απασχολεί αν θα φτάσετε εσείς σε οργασμό, απλά δεν νοιάζεται αρκετά για εσάς.

10. Δεν κάνει θυσίες για εσάς
Οι θυσίες είναι απαραίτητες σε όλες τις σχέσεις. Πρέπει όλοι να είμαστε πρόθυμοι να υποχωρήσουμε σε κάποια πράγματα για να κάνουμε τον σύντροφό μας χαρούμενο. Αλλά δεν γίνεται πάντα να κάνετε εσείς πίσω σε όλα για να ικανοποιείτε τις δικές του ανάγκες. Αν λοιπόν, ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας βάζει πάντα τα δικά του θέλω πρώτα, τότε μάλλον σας έχει δεδομένη και δεν εκτιμά τις θυσίες που κάνετε για αυτόν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!