tromaktiko: ​Συντετριμμένοι οι Κρητικοί φαντάροι που συνυπηρετούσαν στην Ρω - Δε μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία!

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

​Συντετριμμένοι οι Κρητικοί φαντάροι που συνυπηρετούσαν στην Ρω - Δε μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία!



Μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν όλοι μαζί, σαν μία...
γροθιά, στο ακριτικό νησί και αγκαλιασμένοι πόζαραν σε φωτογραφίες που αναρτούσαν στο Facebook, διαμηνύοντας σε συγγενείς και φίλους να …κοιμούνται ήσυχοι.

Συντετριμμένοι είναι οι Κρητικοί φαντάροι που συνυπηρετούσαν στην ακριτική Ρω με τον 22χρονο Ηρακλειώτη. Δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ και ο αποχαιρετισμός είναι δύσκολος. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, στο ακριτικό νησί. Δύσκολες συνθήκες αλλά έδειχναν ηθικό υψηλό. Αγκαλιασμένοι πόζαραν σε φωτογραφίες που αναρτούσαν στο Facebook, διαμηνύοντας σε συγγενείς και φίλους να …κοιμούνται ήσυχοι.

 Στην Ρω υπηρετούν αρκετοί Κρητικοί και το δέσιμο μεταξύ των φαντάρων είναι ακόμα ισχυρότερο. Όπως άλλωστε γράφουν στις λεζάντες είναι «οι μαχητές της Μεγίστης», εκείνης της βραχονησίδας που καλούνται να υπερασπιστούν πάνω στην τρέλα τους και στα νιάτα τους, κυματίζοντας υπερήφανα την ελληνική σημαία, όπως αποτυπώνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτούν.

«Για μας θα είσαι ο άγρυπνος φρουρός της Ρω»

«Κανείς δεν ξέρει τι έγινε 100%. Παραμένει όμως αυτοκτονία» αναφέρει σε ανάρτηση του άλλο Κρητικόπουλο που συνυπηρετούσαν μαζί στο ακριτικό νησί.

«Για μας θα είσαι ο άγρυπνος φρουρός της ΡΩ!!!» γράφει και αναρτώντας μία μαγευτική φωτογραφία του νησιού, συμπληρώνει: Παραδεισένια θα χαρακτήριζαν πολλοί αυτή την θέα…Κάπου έτσι φανταζόμαστε ότι θα βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Καλό ταξίδι σειρά. Για μας παραμένεις στην υπηρεσία σου εκεί…».

Η σορός του άτυχου νέου μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής αναμένεται στην Κρήτη για την κηδεία. Η διαδικασία της νεκροτομής ολοκληρώθηκε στην Ρόδο παρουσία της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας κ. Ελπίδας Σπανουδάκη, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που διεξάγονται υπό την εποπτεία του Στρατού.

Η οικογένεια του 22χρονου μέσα στην οδύνη και την συντριβή είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να διαφωτιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή του ο νεαρός. Πέραν από την διαδικασία της νεκροτομής για την οποία ως είχαν το δικαίωμα όρισαν τεχνικό σύμβουλο, δεν έχουν γνώση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας. Και γι’ αυτό το λόγο νιώθουν την ανάγκη να διερευνήσουν όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!