tromaktiko: ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ξεκίνησαν οι περικοπές τμημάτων - Το Μουσικό Σχολείο το πρώτο θύμα

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ξεκίνησαν οι περικοπές τμημάτων - Το Μουσικό Σχολείο το πρώτο θύμα



Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας όπως και όλα τα Μουσικά, είναι ήδη τραυματισμένο από την...
κυβερνητική πολιτική λιτότητας και περικοπών, καθώς και από την αντιδημοκρατική, αντισυναδελφική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά του διευθυντή του, με την ανοχή της διοίκησης.

Τώρα δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ενώ ο σύλλογος διδασκόντων ομόφωνα εισηγήθηκε τη λειτουργία 3 τμημάτων της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2018-2019, για 61 μαθητές, που είχαν κάνει αίτηση, ο περιφερειακός διευθυντής ενέκρινε μόνο 2 τμήματα.

Σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, σχετικά με τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων, τα κριτήρια για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου είναι: 1. η κτιριακή υποδομή, 2. Η επάρκεια του προσωπικού και 3. Ο αριθμός αιτήσεων των μαθητών. Και ενώ πληρούνται και τα τρία κριτήρια, με απόφασή του κ. Γκούση 13  μαθητές/τριες, που ζήτησαν να λάβουν μουσική παιδεία στα πλαίσια της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό.

Στην Κέρκυρα, στον υποτιθέμενο παράδεισο της μουσικής παράδοσης, σε ένα Μουσικό Σχολείο που διαθέτει μία από τις αρτιότερες συλλογές οργάνων κλασικής μουσικής ανά την Ελλάδα, αυτή η περικοπή αποτελεί ξεκάθαρα την έκφραση της πολιτικής περικοπών του Υπουργείου. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αν και πασχίζει να πείσει με κάθε τρόπο ότι έρχεται το «τέλος των μνημονίων», η καθημερινότητα τη διαψεύδει. Αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, συγχώνευση των υποστηρικτικών υποδομών, περικοπές τμημάτων, υποβάθμιση των μορφωτικών και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.  Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ  παράγει αλυσιδωτές στρεβλώσεις και αδικίες σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και την “τελευταία τρύπα του ζουρνά”.

Είναι προφανές πως ο κ. Γκούσης επιλέγει να αρχίσει πολύ νωρίς φέτος τις περικοπές τμημάτων στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής των περικοπών. Παίρνει αποφάσεις που ικανοποιούν τις επιταγές του Υπουργείου, παίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον κυβερνητικό ρόλο του σε επίπεδο Ιονίων Νήσων. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να αγωνιστούν την άρση της απόφασής του αυτής και τη λειτουργία 3 τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!