Υλικά συνταγής
1 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες
2 μελιτζάνες
3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ εμπορίου 500γρ.
1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
½ φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκάκια και μετά σε τέσσερα κομμάτια. Τις βάζουμε για μισή ώρα σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριές και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά τις πιπεριές. Στραγγίζουμε Τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο τηγάνι να πάρουν μία βράση με τη σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.