tromaktiko: Κεμπέκ, μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Κεμπέκ, μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία



Οι διακοπές που δεν πρέπει να χάσετε...Ιδρύθηκε από τον Samuel de Champlain πριν από περισσότερα από 400 χρόνια, λίγες πόλεις της Βόρειας Αμερικής μπορούν να ταιριάξουν με την πλούσια ιστορία του Κεμπέκ - ή με την γοητεία του.


1. Παλιό Κεμπέκ

Χαρακτηρίστηκε το 1985 ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πρώην πρωτεύουσα της Νέας Γαλλίας, το Κεμπέκ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην επαρχία όσο και στη χώρα, και η καλά διατηρημένη ιστορική περιοχή της είναι τόσο φωτεινή όσο είναι γοητευτική.
2. Άνω πόλη (Haute-Ville)

Το Κεμπέκ είναι η μοναδική πόλη της Βόρειας Αμερικής που έχει διατηρήσει τις οχυρώσεις της και τους διάφορους προμαχώνες και πύλες δίνοντας ένα συναρπαστικό μάθημα για την ιστορία της.

Επιπλέον, η Άνω Πόλη θεωρείται το θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο της πόλης, που φιλοξενεί χιλιάδες εκκλησίες, μοναστήρια και άλλα ιστορικά μνημεία όπως το Dauphine Redoubt, το Citadel και το Château Frontenac.


3. Κάτω πόλη (Basse-Ville)

Προς το τέλος του τελεφερίκ βρίσκεται η Κάτω Πόλη του Παλιού Κεμπέκ. Γεμάτο με καταστήματα, εστιατόρια και γκαλερί και σε μεγάλο βαθμό απρόσιτα με το αυτοκίνητο, περπατώντας μέσα στην πόλη θα σας κάνει πραγματικά να νιώσετε σαν να έχετε μεταφερθεί στην Ευρώπη.

Η Κάτω Πόλη ζωντανεύει ιδιαίτερα γύρω από τα Χριστούγεννα, όταν οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές αναδύονται σε όλη την περιοχή, γεμάτες φώτα και χριστουγεννιάτικα κάλαντα, εμπνέοντας το ήδη ιστορικό περιβάλλον με εορταστική ατμόσφαιρα.


4. Το τελεφερίκ

Η σύνδεση της Άνω και Κάτω Πόλης είναι το τελεφερίκ που μεταφέρει τους ανθρώπους μεταξύ των δύο τμημάτων της πόλης. Το τελεφερίκ άνοιξε για πρώτη φορά το 1879 διατηρώντας μέχρι σήμερα τη γοητεία που προσφέρει η ασύγκριτη θέα στην Κάτω Πόλη και τον ποταμό St. Lawrence.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!