Ένα πλούσιο και απολαυστικό κέικ σοκολάτας-με χαμηλό βαθμό δυσκολίας...
το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με γιαούρτι και μέλι.
Υλικά:
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
200 γρ. βούτυρο σε κύβους
110 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
4 μεγάλα αυγά
60 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι -κοφτό-μπέικιν - πάουντερ
Εκτέλεση
1. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το μέλι και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
2. Χτυπάτε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και τα αυγά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
3. Βάζετε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα των αυγών και μετά μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε.
4. Προετοιμάζετε 8 φορμάκια, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντάς τα με αλεύρι. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της κάθε φόρμας.
5. Γεμίζετε τα φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.
6. Τοποθετείστε το κέικ στο μέσο ενός πιάτου και συνοδέψτε το με μια κουταλιά γιαούρτι και μέλι.
Πηγή