8 Μελιτζάνες
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκια ή 3 ώριμες ντομάτες
Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
• Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες
• Αφαιρούμε μερικές λωρίδες από τη φλούδα
• Χαράζουμε σταυρωτά, κατά μήκος ως τις άκρες, 2 φορές
• Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
• Στη συνέχεια, τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ
• Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα κρεμμύδια μας με ένα φλιτζανάκι του καφέ του νερό για να μαραθούν
• Αφού σωθεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι μας και σοτάρουμε
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα σκόρδα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά
• Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανοίγουμε τις μελιτζάνες, δημιουργούμε ένα βαθούλωμα κατά μήκος και γεμίζουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών
• Στο πυρέξ ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι νερό
• Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου
• Το φαγητό σερβίρεται και ζεστό και κρύο και είναι πεντανόστιμο!
Πηγή