Υλικά συνταγής
1-2 ρίζες μαρούλι (ανάλογα το μέγεθος)
1 βαζάκι (300γρ.-350γρ.) φιλέτο τόνο ερυθρό (Αλοννήσου κατά προτίμηση)
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 ντομάτες
3 κ.σ. κρουτόν. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.]
1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία συνταγής
Στραγγίζουμε τον τόνο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια με το χέρι.
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι με τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.