tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Πιπερονάτη

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Η συνταγή της Ημέρας: Πιπερονάτη



Πιπερονάτη...

Υλικά συνταγής

30 πιπεριές κέρατα
6 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ εμπορίου
1 φλιτζ. φέτα ή λευκό τυρί
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τηγανίζουμε στα ¾ του φλιτζ. ελαιόλαδο.

Τις τοποθετούμε σε σακούλα την οποία κλείνουμε, για να ιδρώσουν και να καθαριστούν πιο εύκολα οι μεμβράνες τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.

Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε στρώσεις πιπεριές (αφού τις καθαρίσουμε από μεμβράνες,σπόρια και κοτσάνια). Μια στρώση ντομάτα κονκασέ, μπαχαρικά, μαϊντανό και μια στρώση φέτα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά .

Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!