Ενώ η βρώμη κατά κανόνα χρησιμοποείται ως γλυκιά βάση, οι νέες τάσεις στο healthy lifestyle την ενσωματώνουν σε πιάτα ως αλμυρό στοιχείο,το οποίο βοηθά πολύ στην πέψη και δίνεις ενέργεια στον οργανισμό.
Εδώ θα βρεις δύο πεντανόστιμες συνταγές, οι οποίες περιλαμβάνουν αλμυρό πλιγούρι βρώμης. Μπορείς να τις απολαύσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σου, ενώ απαιτούν και λίγο χρόνο προετοιμασίας.
Αλμυρό πλιγούρι βρώμης με cheddar και τηγανητό αυγό
Θα χρειαστείς
1/4 του φλιτζανιού στεγνή βρώμη 3/4 του φλιτζανιού νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ cheddar 1 κ.γ λάδι καρύδας 1/4 φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά τεμαχισμένη 2 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό, το οποίο έχεις φέρει σε σημείο βρασμού, βάζεις τη βρώμη και την αφήνεις να ψηθεί για 3 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αφού κλείσεις το μάτι της κουζίνας και η θερμοκρασία πέσει, ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι μαζί με το cheddar και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις το λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτεις τα λαχανικά σου μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά. Αφού τελειώσεις με τα λαχανικά, στο ίδιο τηγάνι φτιάχνεις και το αυγό. Σερβίρεις σε ένα μπολ, βάζοντας ως βάση το πλιγούρι, από πάνω τα λαχανικά και τελειώνεις με το αυγό.
Αλμυρό πλιγούρι βρώμης με kale και bacon
Θα χρειαστείς
2 φλιτζάνια νερό 1 κούπα γάλα 1 πρέζα αλάτι 1 1/4 φλιτζάνι βιολογική βρώμη 8 φέτες bacon 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο 1 1/2 κ.σ ελαιόλαδο kale
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζεις το νερό, το γάλα, το αλάτι και αφού έρθει σε σημείο βρασμού τοποθετείς και τη βρώμη και σιγοβράζεις για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε ένα τηγάνι, ψήνεις το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και αμέσως μετά στραγγίζεις τη βρώμη που έχεις βράσει. Στο ίδιο τηγάνι που έψησες το μπέικον, βάζεις και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, σε μέτρια φωτιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σκεύος, στο οποίο προσθέτεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το kale και ανακατεύεις για 3 λεπτά σε ψηλή φωτιά, ρίχοντας όσο αλάτι χρειάζεται. Σερβίρεις σε ένα μπολ ανακατεύοντας όλα τα υλικά και προσθέτοντας τελευταίο το kale ως συνοδευτική σαλάτα.