tromaktiko: Προέκυψε πρόωρη τιτανομαχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Προέκυψε πρόωρη τιτανομαχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο



Οι προσευχές των ποδοσφαιρόφιλων τελικά εισακούστηκαν  και η Αργεντινή έβγαλε...
ποδοσφαιρικό εγωισμό στο γήπεδο. Σε ένα παιχνίδι ''ο θάνατος σου η ζωή μου'', κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Νιγηρία (Μέσι 14', Ρόχο 86' - Μόουζες πεν.51'), παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στον άλλο αγώνα του τετάρτου ομίλου η Κροατία με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, επιβλήθηκε με 2-1 ( Μπάντελ 53', Πέρισιτς 90' - Σίγκουρτσον πεν.76') επί της μαχητικής Ισλανδίας, φτάνοντας στο απόλυτο τρία στα τρία νικηφόρα ματς.

Ο τρίτος όμιλος δεν είχε διακυμάνσεις στις δύο προνομιούχες θέσεις και ουσιαστικά σφραγίστηκαν τα δύο εισιτήρια με την Γαλλία ως πρώτη και τη Δανία ως δεύτερη. Στο μεταξύ τους αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα στο στάδιο Λουζνίκι, προσέφεραν φτωχό θέαμα, δίχως πολλές φάσεις και έμειναν στο στείρο 0-0. Η τρίτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το Αυστραλία - Περού, όπου χαμογέλασαν οι λατινοαμερικάνοι και πήραν τη νίκη με 2-0 (Καρίγιο 18', Γκερέρο 50').

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, τα δύο ζευγάρια που προέκυψαν για τη νοκ-άουτ φάση είναι, Κροατία - Δανία και Γαλλία - Αργεντινή. Για την πρώτη αναμέτρηση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα. Οι Κροάτες είναι ομάδα με τα όλα τους, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και εκτιμώ δίχως να χρειαστεί να παίξει στα κόκκινα, το ματσάκι θα το καθαρίσει. Οι Δανοί διαθέτουν ένα μέτριο σύνολο και είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, σε αυτό το τουρνουά θεωρώ ότι έχουν πιάσει ταβάνι με την πρόκρισή τους.


Πάμε τώρα στην ποδοσφαιρική τιτανομαχία, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήταν κάλλιστα το ζευγάρι του τελικού. Γαλλία και Αργεντινή δύο παραδοσιακές ομάδες στο παγκόσμιο στερέωμα, θα παλέψουν για την υστεροφημία τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ο νικητής παίρνει το ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μας εντυπωσίασε προς το παρόν, μέτριες έως κάκιστες εμφανίσεις στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκαν.

Η Γαλλία διαθέτει πολύ αθλητικό ρόστερ και επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια με τους ακραίους οπισθοφύλακες να πατάνε την αντίπαλη περιοχή, έχει φανερή αδυναμία στην δημιουργία από τον άξονα αφού στερείτε δημιουργικούς χαφ. Ο Πογκμπά προς το παρόν είναι φάντασμα και ο κόουτς Ντεσάν με 6 χρόνια στον πάγκο των ''τρικολόρ'', ακόμη πειραματίζεται στα συστήματα. Ηγέτης ουσιαστικός στον αγωνιστικό χώρο δεν υπάρχει και επιθετικά δεν είδα κάποιον αυτοματισμό να λειτουργεί. Είμαι περίεργος να δω πως θα παραταχθεί η Γαλλία κόντρα στην Αργεντινή, για αυτό κρατάω μικρό καλάθι.


Η αγαπημένη μας ''Αλμπισελέστε'', τα έδωσε όλα για την πρόκριση με μπροστάρη τον Μασεράνο και Μέσι, πήρε το φιλί της ζωής και συνεχίζει να αναπνέει. Αναμφισβήτητα διαθέτει ηγέτες, έχουν την ψυχολογία υπέρ τους, ωστόσο δεν είναι ομάδα συνόλου και ο προπονητής της αγνοείται. Μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, λόγω της υψηλής ποιότητας και εμπειρίας των επιθετικών της, αλλά μέχρι εκεί.


Πάντως παίζει πιθανό το σενάριο να αλληλοεξουδετερωθούν αφού και οι δύο τους παίζουν καταστροφικό ποδόσφαιρο από τον άξονα και οι ακραίοι τους δεν θα έχουν τις απαιτούμενες πάσες για να φτιάξουν παιχνίδι. Είναι βέβαιο ότι οι προπονητές θα προσαρμόσουν στο πλάνο τους και τους πιο δημιουργικούς χαφ, όπως Φεκίρ από την Γαλλία και Ντιμπάλα από Αργεντινή, σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο βρεθεί πίσω στο σκορ.

 Μεγάλη μάχη αναμένεται πρώτα στο χορτάρι και έπειτα στους δύο πάγκους...άραγε η ανορθόδοξη ισχυρή επιθετική γραμμή, θα διασπάσει τη συγκροτημένη αμυντική λειτουργία?

Επιμέλεια: Tommy T.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!