tromaktiko: Ευρώπη και ΕΜΠ δημιουργούν βιοπλαστικά για να σώσουν τη θάλασσα μας

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Ευρώπη και ΕΜΠ δημιουργούν βιοπλαστικά για να σώσουν τη θάλασσα μας



Με πρώτη ύλη τις λάσπες των βιολογικών καθαρισμών και τα αποφάγια της...
κουζίνας μπορεί να παραχθεί το πλαστικό της νέας γενιάς. Το βιοπλαστικό. Το ΕΜΠ μετέχοντας σε πανευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα κατάφερε να δημιουργήσει στο εργαστήριο βιοπολυμερή, πλαστικά τα οποία έχουν την ιδιότητα να διασπώνται φυσικά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, χωρίς να αφήνουν κανένα αποτύπωμα στο περιβάλλον

Το συμβατικό πλαστικό που καταλήγει στη θάλασσα χρειάζεται πολλές φορές μέχρι 200 χρόνια για να αποσυντεθεί πλήρως Μέχρι τότε ρυπαίνει τις θάλασσες, απειλεί τα θαλάσσια οικοσυστήματα και σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή.

Με βιολογική και χημική διεργασία τα υγρά απόβλητα βιολογικών καθαρισμών και οργανικά υπολείμματα τροφίμων παράγουν το νέο είδος πλαστικού, το βιοπλαστικό, που προκύπτει μετά από μια σειρά χημικών αντιδράσεων και με τη βοήθεια κάποιων βακτηρίων

Το τελικό προϊόν το παίρνουν σε καθαρή μορφή απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση για πλαστικές σακουλές και αλλά προϊόντα.

Η Ευρώπη ενθαρρύνει την έρευνα για τέτοιου είδους πρωτοποριακά και φιλικά στο περιβάλλον προϊόντα προκείμενου να αντικατασταθούν τα ρυπογόνα πλαστικά που προέρχονται από υποπροϊόντα του πετρελαίου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!