Κοιτάξτε τα χέρια σας. Τι βλέπετε; Αν η απάντησή σας είναι “τα χέρια μου, τι άλλο να δω;” τότε διαβάστε…
επειγόντως παρακάτω! Σύμφωνα με έρευνες και τη ρεφλεξολογία, στα χέρια υπάρχουν πολλά ενεργά σημεία που μας δίνουν δύναμη πάνω στο σώμα και το μυαλό μας.
Ας δούμε τι ρόλο παίζει κάθε μας δάχτυλο αλλά και η παλάμη μας και τι επίδραση μπορούμε να έχουμε σε πόνους και στη διάθεσή μας, απλά και μόνο με μερικές απλές μα πολύ απλές κινήσεις!
Αντίχειρας: Ο αντίχειρας είναι υπεύθυνος για το άγχος και τους πονοκεφάλους. Αν βιώνετε ένα νευρικό πονοκέφαλο, πιέστε απαλά τον αντίχειρά σας για 5 λεπτά. Οι ρεφλεξολόγοι λένε ότι θα ανακουφίσει τον πόνο.
Δείκτης: Είναι το δάχτυλο που ελέγχει τους μυϊκούς πόνους, καθώς και τα αισθήματα της απογοήτευσης, του φόβου και της ντροπής. Όπως έχει διαπιστωθεί από πανεπιστημιακές έρευνες, ασθενείς με πόνους στη μέση και τους μυς, ένιωσαν καλύτερα μετά από έναν κύκλο θεραπείας ρεφλεξολογίας. Για να ανακουφιστείτε, τραβήξτε τον δείκτη σας με το άλλο χέρι για 5 λεπτά.
Μεσαίο δάχτυλο: Αν νιώθετε ενοχλημένοι, εκνευρισμένοι ή περισσότερο κουρασμένοι από το συνηθισμένο, πιέστε με τα δάχτυλα του ενός χεριού, το μεσαίο δάχτυλό σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πίεση σε αυτό το δάχτυλο μειώνει την πίεση του αίματος και μας ηρεμεί.
Παράμεσος: Τα αρνητικά συναισθήματα και η στεναχώρια μπορούν να φύγουν, αν τραβήξετε για 5 λεπτά τον παράμεσό σας. Μην ξεχνάτε να είστε ήρεμοι και να παρακολουθείτε τις αναπνοές σας.
Μικρό δάχτυλο: Είναι υπεύθυνο για την αυτο-εκτίμηση, το στρες και τη νευρικότητα. Αν έχετε την τάση να υποβιβάζετε τον εαυτό σας, σκεφτείτε να κάνετε μασάζ στο μικρό σας δάχτυλο για 5 λεπτά. Προσπαθήστε να σκέφτεστε κάτι όμορφο, ενώ κάνετε μασάζ.
Παλάμη: Πιέστε τα δάχτυλα του ενός χεριού στη μέση της άλλης παλάμης. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις, εισπνεύστε και εκπνεύστε 3 φορές. Οι ρεφλεξολόγοι λένε ότι η παλάμη είναι το κέντρο των συναισθημάτων μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τακτικό μασάζ στην παλάμη βοηθά στην πρόληψη της ναυτίας, του στρες, της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.
Παλάμες που πιέζονται η μια πάνω στην άλλη: Συνήθως, αυτή η στάση χρησιμοποιείται στον διαλογισμό. Μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε και να βάζουμε τις σκέψεις μας σε τάξη. Επίσης, βελτιώνεται και η κυκλοφορία του αίματος.
Πηγή