tromaktiko: Κρανία, πτώματα και ζωντανές κότες: Τα πιο τρελά πράγματα που έχει «πιάσει» η ασφάλεια των αεροδρομίων

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Κρανία, πτώματα και ζωντανές κότες: Τα πιο τρελά πράγματα που έχει «πιάσει» η ασφάλεια των αεροδρομίων



Αν νομίζετε ότι τα πιο εξωφρενικά πράγματα που προσπαθεί ο κόσμος να κρύψει από την...
ασφάλεια του αεροδρομίου έχουν σχέση με τα ναρκωτικά, κάνετε μεγάλο λάθος, αφού οι υπεύθυνοι έχουν ανακαλύψει από ανθρώπινα κρανία μέχρι ζωντανές κότες.

Η MailOnline Travel ρίχνει μια ματιά σε μερικά από τις πιο παράξενα πράγματα που έχουν κατασχεθεί από την ασφάλεια αεροδρομίου.

Κρανία σε κατσαρόλες
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Ινδονησίας για παράδειγμα ανακάλυψαν μια αποτρόπαια προσπάθεια λαθρεμπορίου από την Αυστραλία – ένα σετ από ανθρώπινα κρανία κρυμμένα μέσα σε κατσαρόλες. Τα έξι κρανία κατασχέθηκαν και υπάρχει υπόνοια ότι είναι μέρος μίας συλλογής για διεθνείς αγοραστές ή για ερευνητική χρήση.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, τα κρανία, τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονται από τη φυλή του Νταγιάκ στο Βόρνεο, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατσαρόλες και στάλθηκαν από τα ταχυδρομικά γραφεία της Ινδονησίας, στην Αυστραλία και το Αμστερνταμ.

Ενα πτώμα
Το 2010, μια μητέρα και μία κόρη συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν ένα νεκρό συγγενή τους με αεροπλάνο. Το προσωπικό ανησύχησε όταν είδε την ακίνητη 91χρονη Κουρτ Τζάραντ, αλλά οι δύο γυναίκες είπαν ότι απλά κοιμάται. Η σύζυγος και η κόρη ισχυρίστηκαν ότι η πάσχουσα από Αλτσχάιμερ γιαγιά ήταν ζωντανή όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ για να προλάβουν την πτήση της easyJet στο Βερολίνο. Τελικά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος των δύο γυναικών.

Περιστέρια σε παντελόνια (και μία μελιτζάνα)
Ενας Αυστραλός ταξιδιώτης τρέλανε τους τελωνειακούς που βρήκαν δύο ζωντανά περιστέρια και μια μελιτζάνα στο παντελόνι του. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι είπαν ότι ο 23χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης μετά από ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή το 2009.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου τον έψαξαν αφού ανακάλυψαν δύο αυγά κρυμμένα σε ένα μπουκαλάκι βιταμίνης στις αποσκευές του. Ο διευθυντής της Τελωνειακής Υπηρεσίας εθνικών ερευνών Ρίτσαρντ Τζανέσκο αναφέρουν ότι τα περιστέρια βρέθηκαν τυλιγμένα σε φακέλους με επένδυση δεμένα στα πόδια του άνδρα. Οι υπάλληλοι κατάσχεσαν επίσης και μία μελιτζάνα αλλά δεν έχουν ιδέα γιατί προσπάθησε να τα περάσει αυτά λαθραία στη χώρα.

Πλαστικά όπλα
Ενας 3χρονος έμαθε την σκληρή πραγματικότητα της ασφάλειας των αεροδρομίων, όταν το πλαστικό όπλο του κατασχέθηκε, επειδή αξιωματούχοι είπαν ότι θεωρείται «απειλή». Το αεροδρόμιο του Δουβλίνο επεσήμανε ότι τα όπλα-παιχνίδια - ειδικά εκείνα με μηχανισμό σκανδάλης - βρίσκονται στον κατάλογο απαγορευμένων αντικειμένων.

Ζωντανή κότα
Μερικές φορές είναι δύσκολο να αποχωριστούμε τα κατοικίδια ζώα μας. Ετσι ένας επιβάτης βρέθηκε να περνάει ένα κοτόπουλο από το σαρωτή ακτίνων Χ σε εγχώρια πτήση στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, στο Νεπάλ. «Ηταν εντελώς σουρεάλ. Οι επιβάτες έκαναν ουρά πίσω από το μηχάνημα και όπως σαρώναμε τη βαλίτσα, ένα κοτόπουλο ξαφνικά έβγαλε το κεφάλι του από μέσα» αναφέρει ένας αξιωματικός. Κανείς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ωστόσο αν η κότα τελικά ταξίδεψε με το αεροπλάνο.

Εργο τέχνης από όπλα
Ενα γλυπτό με τίτλο «Ο Θρόνος του Πολέμου», κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από παροπλισμένα όπλα πυροδότησε διαμάχη στους ομοσπονδιακούς πράκτορες όταν κατασχέθηκε στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια φέτος την άνοιξη. Οι εκτελωνιστές κατάσχεσαν τον Απρίλιο το έργο τέχνης, το οποίο αποτελείται από αδρανείς χειροβομβίδες, σφαίρες και νάρκες ξηράς. Ο Ανταμ Σόλοου, ο οποίος αγόρασε το έργο για 8.200 δολάρια από το διάσημο γλύπτη της Μοζαμβίκης Goncalo Mabunda, δήλωσε ότι τα πυροβόλα όπλα δεν αποτελούν πλέον απειλή. Το ATF κρατά τώρα το έργο τέχνης, αρνούμενο να το επιστρέψει, εκτός κι αν ο Σόλοου υποβάλλει αίτηση για άδεια εισαγωγής πυροβόλων όπλων.

Χελωνάκι
Αλλος ένας που δεν μπορούσε να αποχωριστεί το κατοικίδιο του, αυτός ο πιτσιρίκος, προσπάθησε να κρύψει μία χελώνα στο πάμπερς του για να την περάσει από το Διεθνές αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun της Κίνας.

Γάτα σε τσάντα
Μία κυρία από τη Σκωτία προσπάθησε να φέρει τη γάτα της για διακοπές στην Ελλάδα, χωρίς να γίνει αντιληπτή, ωστόσο η φαεινή ιδέα της αποκαλύφθηκε στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης.

Ξυπνητήρι βόμβα
Μάλλον ο 15χρονος από το Βανκούβερ, θα έπρεπε να περιμένει ότι θα προκληθεί σάλος, όταν η βαλίτσα του σκαναριστεί και εντοπιστεί κάτι τέτοιο μέσα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!