Υλικά συνταγής
1 κιλό κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
2 φλιτζ. ζάχαρη
6 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
2 ξύλα κανέλας
Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα κεράσια με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε 3 μέρες για να βγάλουν το ζουμί τους τα κεράσια. Κάθε μέρα κουνάμε καλά το βάζο 1 φορά.
Μετά το πέρας των 3 ημερών προσθέτουμε το μπράντι και την κανέλα. Σφραγίζουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Σημειώνουμε πάνω στο βάζο την ημερομηνία που βάλαμε το μπράντι. Αφήνουμε τα κεράσια με το μπράντι για 3 μήνες , και κάθε τόσο κουνάμε το βάζο.
Σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε. Τα κεράσια δεν τα πετάμε , ετοιμάζουμε ένα cheesecake και τα χρησιμοποιούμε για την επικάλυψη ή τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά τα σφραγίζουμε καλά για να μην εξατμίζονται.