tromaktiko: Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι - Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει»

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι - Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει»



Για έναν… αναποφάσιστο καιρικά Ιούνιο κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος...
– Αναμένεται θερμή εισβολή από τις απόμενες ώρες - Στα τέλη της εβδομάδας κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα 
- Πού και πότε τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα

Για κακοκαιρία που ενδεχομένως να φέρει ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Ωστόσο, όπως γράφει στο Facebook από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας είναι σήμερα, Τετάρτη (13/06/2018).  «Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης (κάμπος Θεσσαλίας, Κωπαίδα Βοιωτίας, Αργολικός κάμπος, κάμπος Λακωνίας, Μεσσαρά Κρήτης) η θερμοκρασία θα προσεγγίσει ή και πολύ τοπικά ίσως για λίγο ξεπεράσει τους 37-38°C», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
«Σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά τμήματα (από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη) συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των περιοχών του νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ασφαλώς θα εκδηλωθούν και στο Ιόνιο μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όπως και σε περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα, στο Αιγαίο, διαφαίνεται ότι περισσότερο θα επηρεαστεί η Κρήτη διότι στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά» αναφέρει χαρακατηριστικά o Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του



Αναλυτικά ο καιρός σήμερα
Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές στα ορεινά και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 και κατά τόπους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!